Пълнокадров безогледален фотоапарат Sony α7s записва 4K видео

Категория: Хардуер , Цифрово фото & видео , Цифрови фотоапарати
Благой Благоев
четвъртък, 10 Април 2014 9:28ч

Пълнокадров безогледален фотоапарат Sony α7s записва 4K видео
През октомври миналата година Sony представи първите в света пълнокадрови безогледални фотоапарати α7 и α7R, предлагащи чудесни възможности за фотография. Новият безогледален модел α7s е нацелен вече и към видеооператори.

Камерата може да записва 4K видео. Но има и уловка – на картата с памет можете да записвате само в Full HD (и по-ниско), за записване на 4K ще се нуждаете от външно устройство (с подходящи възможности), свързано чрез HDMI. С новия фотоапарат операторите не са ограничени до кодека AVCHD - те могат да използват и XAVC S.

Sony казва, че α7s е единственият в момента пълноформатен цифров фотоапарат, задействащ пълна широчина на матрицата при 4K видеозапис. Това е предимство - операторите получават значително подобрение на чувствителността и способността да получат малка дълбочина на рязкост.

Предимства има и за фотографите. Максималното ниво ISO тук достига 409 600 (като при апаратите на професионално ниво Nikon D4S). С такава чувствителна камера наистина може да се „вижда в тъмното“ (макар че в пълна тъмнина може да има проблем с фокуса, но това е друг въпрос). Отрицателната страна на разширяването на диапазона на чувствителността е значителното намаление на резолюцията на матрицата - до 12,2 мегапиксела, докато при Sony α7 максималната резолюция на картината е 24,3 мегапиксела, а при Sony α7r - 36,4 MP.

Следайки модата, Sony α7s е получила модули Wi-Fi и NFC. Новият фотоапарат ще се появи в продажба това лято. Цената му все още не е обявена, но се очаква, че тя ще бъде най-малко 2000 щатски долара.

Етикети: фотоапарат , цифров фотоапарат , Sony Alpha , пълнокадров фотоапарат , безогледален фотоапарат

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени