PlayStation 4 Pro: Най-добрата конзола на Sony досега вече в магазините на Pulsar

Категория: Хардуер , Любопитно
Saga Technology
вторник, 13 Декември 2016 17:05ч

PlayStation 4 Pro: Най-добрата конзола на Sony досега вече в магазините на Pulsar
PlayStation 4 Pro не е PlayStation 5, както смятат някои. Т.е. всички, които са решили, че конзолните генерации са започнали да се сменят твърде често, могат да бъдат спокойни. За PlayStation 4 Pro няма да има ексклузивни заглавия, недостъпни за старите „четворки“ и всички игри, на чиято кутийка пише PlayStation 4, работят безпроблемно на всеки PlayStation 4, независимо от модела и ревизията. Споменавайки ревизия, появата на Pro реално не е гигантска изненада, защото Sony, както и всеки друг производител на конзолни платформи, непрекъснато подобряват своите конзоли, които с всяка нова партида, слязла от поточната линия, стават по-тихи, по-стабилни и с по-добро охлаждане. Pro е естествената еволюция на този процес, с тази разлика, че освен стабилността, новата конзола предлага и малки, но важни промени в хардуера.

Всъщност има два фактора, които диктуват появата на Pro конзолата. Това са масовото навлизане на 4К телевизорите и нуждата от малко повече памет, за да могат игрите да вървят перфектно и пълният потенциал на конзолата да бъде реализиран. В резултат Pro вдига резолюцията до 4К или иначе казано - 2160p (стандартният PlayStation 4 е с максимална резолюция от 1080p) и добавя 1 гигабайт DRAM, която освобождава повече ресурс за активните апликации. Принципът е следният – ако потребителят гледа, примерно, Netflix на своя PlayStation 4 и си пусне игра, Netflix приложението остава активно на заден фон, за да позволи бързо превключване между двете, но респективно заема и част от оперативната памет. При Pro практически всички дейности, които се извършват на „заден фон“ биват поети от допълнителната памет и не натоварват допълнително оперативната такава. В резултат игрите вече разполагат с повече ресурс, за да бъдат забележително по-стабилни като кадри в секунда, да зареждат по-бързо, движенията да бъдат по-плавни и на екран да могат да бъдат генерирани повече обекти едновременно.

Като визия на игрите Pro отново предлага сериозни подобрения. Дори и да не разполагате с 4К телевизор, новата конзола работи с подобрена версия на познатите ни пиксели, което прави картината по-ясна, цветовете по-наситени, а светлинните ефекти – максимално близки до реалността. Околната среда в игрите е видима на по-голямо разстояние (View Distance), липсват ясно различими ръбове (Anty-Aliasing), а ефектите изглеждат по-фотореалистични от всякога.

Конзолата Pro е проектирана така, че да се възползва максимално добре от телевизора, с който разполага потребителят, независимо дали е с резолюция от 4К (2160p), HD (720p), Full HD (1080p) или дори SD или иначе казано – един от добрите стари телевизори с кинескоп. Т.е. - потребителят няма нужда от нов телевизор, за да се възползва от предимствата на новата конзола, защото независимо от резолюцията на наличния телевизор, PlayStation 4 Pro е платформа, която прави PlayStation 4 игрите – предишни, настоящи и бъдещи – по-бързи, по-ясни, по-красиви, по-фотореалистични и като цяло - далеч по-ефектни. В момента разработчиците подобряват старите си заглавия чрез софтуерни ъпдейти, които се свалят автоматично от PSN, за да се възползват максимално от предимствата на Pro, докато много от предстоящите игри директно ще бъдат създавани с идеята за новата конзола и нейните възможности. Новият модел PlayStation 4 Pro може да бъде закупен в магазините на Pulsar Games, както и онлайн на www.pulsar.bg.


Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени