Печалбите на Philips растат, продажбите намаляват

Категория: ИТ бизнес , Любопитно
Наско Атанасов
вторник, 13 Октомври 2009 16:13ч

Philips, един от най-големите европейски производители на потребителска електроника, отчете неочаквано голяма печалба за третото тримесечие на годината. Печалбата на компанията е нараснала три пъти до 174 милиона EUR. Вместо това анализаторите очакваха за този период Philips да излезе на загуба в размер от 44.7 милиона EUR. Като основна причина за положителните резултати обаче се сочи съкращаването на 6000 служители на компанията.

През третото тримесечие на годината подразделението на компанията за потребителска техника отчете печалба в размер на 129 милиона. EUR, което е ръст от два пъти спрямо същия период на 2008-а, но също е резултат от съкратените работни места. В същото време отделът за производство на телевизори успя да намали оперативната си загуба до 26милиона EUR, докато за същия период на миналата година тя беше 73 милиона.

Съвсем не са положителни обаче резултатите в продажбите на Philips, които за същия период са намалели с 11% до 5.62 милиарда EUR. Получените приходи от подразделението за потребителска техника са 2.07 милиарда EUR, от продажба на медицинска техника - 1.82 милиарда и от енергоспестяващи лампи - 1.65 милиарда.

Етикети: Philips , потребителска електроника

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени