Пазарният дял на VMware в България расте

Категория: Виртуализация , ИТ инфраструктура , Облак
Saga Technology
вторник, 18 Ноември 2014 21:56ч

Пазарният дял на VMware в България расте
В София се проведе годишната конференция VMware Virtualization and Cloud Symposium 2014, организирана от VMware и NDB Ltd. - дистрибутор на VMware за България.

Събитието бе предназначено за настоящи и бъдещи клиенти на лидера в сферата на софтуерните решения за виртуализация и cloud инфраструктури - VMware. Над 120 компании от различни индустрии посетиха форума, чийто акцент бяха новостите в сферата на виртуализацията, управлението на мобилни устройства, облачните технологии и услуги. Участниците имаха възможност да се информират и за последните новини от ежегодното техническо изложение – VMworld, което се проведе в Барселона и Сан Франциско по-рано тази година.

Нина Благоева – управител на NDB Ltd., обяви, че пазарният дял на VMware в България продължава да расте, особено в последните 2-3 тримесечия. Тя обърна внимание, че не само финансови институции, университети, частни фирми и предприятия избират VMware, а и все повече организации от държавния сектор залагат на продуктите на VMware, за да изградят производителни и надеждни виртуални инфраструктури.

Диана Стефанова, управляващ директор на VMware за България, представи трите стратегически направления на компанията: софтуерно дефиниран център за управление на данни (Software Defined Data Center), хибридни облачни услуги (hybrid cloud) и технологии за управление на мобилни устройства, данни и приложения (end-user computing). „VMware България продължава да заема стратегическо място в глобалната структура и инвестициите тук се увеличават ежегодно. Екипът ни работи все по-тясно с клиентите ни в България и Европа, което ни позволява да отговоряме на техните нужди“ – каза Стефанова.

Специален гост на събитието бе Налаф Битар (Nawaf Bitar), новият старши вицепрезидент на VMware за продукта vSphere. Това бе първото му посещение в България, като поводът бе участието в симпозиума.

Събитието бе подкрепено от Dell Wyse, CommVault, EMC и Veeam и българските партньори на VMware – IBS и CNSys. Последните представиха свои успешни проекти с VMware. На специално изградени щандове, гостите имаха възможност да разговарят с технически специалисти както от компаниите спонсори, така и от VMware.

Етикети: виртуализация , VMware , NDB , Диана Стефанова , облачна платформа , Нина Благоева , облачна инфраструктура

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени