Отказана е регистрация на марката Google Glass

Категория: ИТ бизнес , ИТ политика
Благой Благоев
понеделник, 7 Април 2014 12:22ч

Отказана е регистрация на марката Google Glass
Една от мерките за защита на интелектуалната собственост на производителите на потребителски стоки е регистрация на търговска марка. Чрез тази стандартна процедура преминават почти всички популярни устройства, но понякога тази процедура неуспява. Това се случи и с очилата с допълнителна реалност Google Glass.

Бюрото по патенти и търговски марки на САЩ отказа регистрация на търговска марка на Google Glass. Проблемът е, че името на очилата с разширена реалност е твърде просто, то може да се преведе като „стъкло“. Регистрацията на такива имена може да предизвика объркване с имената на други продукти като например платформата Microsoft SmartGlass. Така експертите на Бюрото решиха, че „стъкло“ е английска дума за обща употреба и не може да се припише на някой отделен продукт.

Google е останала недоволна от това решение и веднага е поискала от правния си отдел да се намери начин за преодоляването му. По-специално до Бюрото ще бъде изпратен имейл с 1928 страници, съдържащ множество статии, които са били написани от незаинтересовани лица. Тези материали според Google са в състояние да докажат, че няма да възникне объркване от регистрацията на търговска марка „стъкло“.

Етикети: Google , патент , търговска марка , очила за допълнителна реалност , Google Glass , очила за разширена реалност

Четете още:Последни новини
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...
 
Вали Компютърс ООД е вече официален дистрибутор на Asus за ...
 
BRIX Gaming UHD с моделно име GB-BNi5HG4-950 е най-новото устройство ...
 
Българският разработчик на високотехнологична медицинска апаратура БТЛ Индъстрийз представи иновативен ...