От днес договорите с телекомите до две години

Категория: Business Process Management , Business Process Modeling , ИТ бизнес , Телекомуникации , закони , Регистрационна форма , Мобилни технологии
Благой Благоев
сряда, 25 Май 2011 13:03ч

От днес всички държави членки на ЕС са длъжни да внедрят промените в националното си законодателство по отношение договорите с мобилните оператори. В противен случай ще плащат санкции. С новите правила се слага лимит за договор с мобилен оператор, като 24 месеца е максималната продължителност на първоначалните договори. Обаче всеки оператор е длъжен да предлага на клиентите си най-напред опция за 12-месечен договор.

Ако абонатът желае да премине от един оператор към друг, което според новите наредби трябва да стане за не повече от един ден. При това клиентът, ако желае може да запази телефонния си номер. Освен това всички абонати могат да развалят договор с мобилен оператор, без да дължат каквито и да е обезщетения в първите 7 дни след подписването му. Всички тези нови изисквания са предвидени в промените на Закона за електронните съобщения, които трябва да бъдат обсъдени от правителството тази или следващата седмица. Не става ясно обаче как ще бъде спазен срокът даден от ЕК, промените да са в сила от днес.

Етикети: ЕС , мобилните оператори , договор с мобилен оператор , Закона за електронните съобщения

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени