Основателят на Dell може да контролира PC пазара след сделка за изкупуване

Категория: Хардуер , ИТ бизнес , Личности
Благой Благоев
четвъртък, 31 Януари 2013 6:00ч

Основателят на Dell може да контролира PC пазара след сделка за изкупуване
Основателят и главен изпълнителен директор на Dell Inc може да плати цял $1 милиард от състоянието си, за да поеме контрола върху производител номер 3 в света на PC в обратно изкупуване на акции, съобщи Bloomberg News, позовавайки се на хора, запознати с въпроса.

Майкъл Дел може да добави капиталовото финансиране от $500 милиона до $1 млрд. в допълнение към приблизително 16% акции в Dell, на стойност около 3,6 милиарда долара, за да получи собственост на над 50 на сто и да има контролиращо мнозинство според Блумбърг.

Партньорите на Майкъл Дел - частната инвестиционна компания Silver Lake и гигантската софтуерна компания Microsoft Corp - ще добавят мажду $1 млрд. и $2 млрд. всяка срещу капитал от $ 8 млрд. до $ 9 млрд.

Подробностите за дялово финансиране все още са в процес на финализиране, като същевременно се гарантира, че Dell е изпробвала всички възможни алтернативни варианти, включително продажба на други купувачи, съобщава Блумбърг.

Представители на Dell, Silver Lake и Microsoft все още не са откликнали за коментар.
Според Ройтерс Dell е формирала специален комитет от независими директори и е наела Evercore Partners, за да се прецени дали фирмата получава най-добрата сделка за акционерите, а не само в интерес на Майкъл Дел.

Етикети: Dell , Майкъл Дел , Майкрософт , ИТ пазар , PC пазар , Дел

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени