ОРНО АД оптимизира бизнеса си с Microsoft Dynamics NAV

Категория: Системна интеграция , ИТ политика
Наско Атанасов
четвъртък, 31 Март 2011 9:47ч

Проспериращата фирма в областта на търговията с бързооборотни стоки Орно АД се довери на популярната ERP система и приложението за мобилна търговия NAVmobile. Орно АД е модерна и бързоразвиваща се компания, работеща в областта на търговията и дистрибуцията на бързооборотни стоки на българския пазар. Компанията е официален вносител и дистрибутор за страната на утвърдените в Европа брандове Ferrero, Argeta, Banini, Domacica, Noblice, Njamb,Toto, Duеl и други.

От създаването си до днес, компанията отговаря бързо и успешно на динамиката и промените на местния пазар. За поддържане на ефективни процеси в дистрибуторската мрежа, мениджмънтът осъзнава необходимостта от решение, което да осигури гладко протичане на поръчките и доставките, стриктно следене движението в склада и достъп в реално време до важна информация за наличности, клиенти, поръчки, ценови условия и др. Следва период на проучване на ERP решенията у нас, Орно АД взема решение да инвестира в Microsoft Dynamics NAV и в допълнителното приложение за мобилна търговия NAVmobile, разработено специално за нуждите на мобилните служители на дистрибуторските компании.

Проектът в Орно АД продължава няколко месеца, като за този период са внедрени модулите Покупки, Продажби, Склад, Управление на финанси и Дълготрайни активи. За да отговори на специфичните изисквания и нужди на компанията, екипът на Intelligent Systems Bulgaria разработва няколко допълнителни функционалности, сред които автоматично проследяване на партиди по продажби и поръчки за трансфер и функционалности, свързани с корпоративната ценова политика - специални отстъпки и промоции към клиенти и доставчици.

Внедреното мобилно приложение NAVmobile предоставя пълна интеграция с ERP системата, което осигурява на мобилните търговци достъп в реално време до детайлна информация за всеки клиент - поръчки, наличности, доставки, количества, цени и отстъпки, задължения и много други, както и възможности за дистанционно регистриране на клиенти и клиентски посещения, поръчки за продажби и фактури.

Няколко месеца след приключване на проекта, Орно АД реално усеща ползите от внедреното ERP решение. Компанията разполага със система, която обединява и оптимизира всички бизнес процеси, подпомага служителите при извършване на ежедневните дейности и осигурява на ръководството необходимата отчетна информация за анализи и планиране на последващи действия. Чрез внедреното решение NAVmobile, мобилните търговци и складовите служители работят много по-бързо и ефективно, отговаряйки на клиентските нужди и запитвания.

Етикети: ИТ бизнес , Microsoft Dynamics NAV

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени