Oracle Linux 7 предлага операционна платформа за критични приложения в дейтацентрове и облачни среди

Категория: ИТ инфраструктура , Бази данни , Бизнес Приложения
Благой Благоев
петък, 1 Август 2014 9:41ч

Дистрибутивът Oracle Linux 7 е достъпен за зареждане. Linux 7 е операционна платформа с отворен изходен код, предоставяща на клиентите и партньорите възможности, инструменти и функции, които са им необходими за внедряване на иновации, взаимодействие и създаване на решения в традиционни, облачни и виртуални среди.

Функционалните възможности на Oracle Linux 7 включват файловите системи XFS и Btrfs, контейнерните утилити Linux Containers (LXC), система за динамично трасиране DTrace, технологията Ksplice (разширение за ядрото на Linux), усъвършенстване на хипервайзора Xen и ядро Unbreakable Enterprise Kernel Release 3.

Oracle Linux осигурява необходимата производителност за поддръжка на критично важни за бизнеса работни натоварвания като СУБД Oracle Database 12c и се използва на всички оптимизирани комплекси на Oracle с процесорна архитектура x86.

Дистрибутивът Oracle Linux 7 е безплатен за зареждане и разпространение, може да се зареди от уеб сайта Oracle Software Delivery Cloud.

Етикети: бази данни , Oracle , софтуер , Linux , дейта център , критични приложения , облачна платформа , бизнес критични процеси

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени