Онлайн скенер на ESET ще защитава потребителите на Facebook

Категория: Информационна Сигурност , антизловреден и антиспам софтуер
Saga Technology
петък, 5 Декември 2014 15:42ч

Онлайн скенер на ESET ще защитава потребителите на Facebook
Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще повери защитата от вируси и зловредни кодове на потребителите си на лидера в проактивната информационна сигурност ESET. Сканирането на съдържанието на мрежата, която има над 1 млрд. регистрирани потребители, ще се осъществява от технологията ESET Online Scanner.

Как работи ESET Online Scanner за Facebook?
Ако устройството, от което потребител достъпва своя профил в социалната мрежа, се държи подозрително и показва признаци за възможна зараза от зловреден код, то потребителят ще бъде уведомен със съобщение. В последствие, при желание от страна на потребителя, той или тя може да свали и инсталира малка програма, която да сканира компютъра. Сканирането и резултатите от него се изпращат до Facebook и ESET, без да се налага нормалната работа на потребителя с компютъра да бъде прекъсвана – бърза, лесна и доказано ефективна защита от вируси.

Борбата със зловредните кодове
Още през 2012 година Facebook представи услуга за засичане на зловредни кодове и дейности в акаунтите на потребителите, а в последствие предложи и избор на всеки от няколко безплатни антивирусни решения. Сега Facebook обяви партньорството си с ESET, което дава на потребителите много по-големи възможности за отстраняване на вируси и зловредни кодове. Създадени на база легендарната технология NOD32, решенията на ESET дават отлични резултати в предпазването, защитата и отстраняването на вируси и зловредни кодове, фишинг атаки, спам и други видове зловредни активности в интернет.

„Нашата цел е да предложим на потребителите най-добрите технологии, за да подобрим тяхното преживяване с нашите услуги и да защитаваме по-добре техните устройства – коментира Четан Гоуда, лидер на подразделението, отговарящо за борбата със спам и зловредни кодове във Facebook. – ESET Online Scanner за Facebook ще намали значително броя на зловредните линкове, сред милиардите кликове в мрежата ни всеки ден. Това ще направи потребителите много по-защитени”, смята той.

Етикети: информационна сигурност , антивирусна защита , Facebook , ESET , антивирусен скенер , киберсигурност , средства за защита , антивирусни приложения

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени