Olympus пуска новия си фотоапарат OM-D

Категория: Цифрови фотоапарати , Цифрови камери
Наско Атанасов
сряда, 8 Февруари 2012 6:30ч

Olympus пуска новия си фотоапарат OM-D
През януари се чу за подготовката за пускане на нов фотоапарат от Olympus, отнасящ се към продуктите по стандарта Micro Four Thirds. Той трябваше да създаде нова фамилия - OM-D. На сайта 43rumors вече са публикувани нови изображения и подробности за новото устройство.
Според тях Olympus OM-D ще бъде с ретро дизайн, който ни препраща към ерата на лентовите фотоапарати, но с много функции за управление, като електронно видеотърсене.

Корпусът ще бъде лек и здрав благодарение на магнезиевата сплав, от която е направен. Сред другите характеристики са 16-мегапикселен сензор с поддръжка на HDR оптимизация, а също показател за светлочувствителности до 25 600 единици ISO и функции за серийни снимки със скорост 9 кадри в секунда. Споменава се и система за 5-осова стабилизация на изображението и поддръжка за свръхбързо автофокусиране на обекта за снимане, а дебютът на първия фотоапарат от линията Olympus OM-D се очаква тези дни, а още по верочтно още днес. Предполагаемата цена е около $1300 (1000 евро).

Етикети: фотоапарат , цифров фотоапарат , Olympus , Olympus OM-D , Micro Four Thirds

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени