Olympus представи Stylus SP-100 с 50x зум и система за насочване тип снайпер

Категория: Хардуер , Цифрово фото & видео , Цифрови фотоапарати
Благой Благоев
сряда, 29 Януари 2014 11:31ч

Olympus представи Stylus SP-100 с 50x зум и система за насочване тип снайпер
(Снимка: Лори Грунин/CNET)
За известно време изглеждаше, че Olympus се отказва от фотоапарати с голямо увеличение от „мостов“ стил, но се размърда с последните си няколко модела от SP серията.

С новата Stylus SP-100 изглежда Olympus има намерение да откраднете част от продажбите на конкуренцията.

Фотоапаратът е изграден около нов 50x f2.9-6.5 24-1200mm обектив с оптична стабилизация на изображението, подобно на това, което другите производители предлагат. Зад него е 16-мегапикселов BSI CMOS сензор и актуализиран графичен процесор на Olympus, а именно TruePic VII.

На гърба, точно над 3-инчовия 460K-точков LCD, е електронен визьор с 920k-точкова резолюция - нещо, от което Olympus се беше отказала в последните няколко фотоапарата от SP серията. Визьорът е специално проектиран, за да сведе до минимум контакта между вашето лице и тялото на фотоапарата.

The SP-100 също бележи завръщането на ръчни и полуавтоматични режими на снимане - последните няколко модела от серията бяха в общи линии напълно автоматични. Бутон за програмируеми функции, както и завъртането с палец би трябвало да се направи бърза и лесна промяната на важни настройки, без да се взирате в менюта.

Ако се върнем към обектива (който е основната причина да търсите фотоапарат с такъв голям размер), една от най-големите трудности при използване на толкова дълъг обектив е, че е много лесно да се загубят движещи се обекти. След като излязат от полезрението, обикновено трябва да намалите зума обратно, за да намерите вашия обект отново, а през това време може да сте пропуснали своята снимка. Не е така с уникалната система за насочване на SP-100.

В рамката под изскачащата нагоре светкавица е вградено полупрозрачно огледало. Системата за насочване извежда и прожектира визжорен кръствърху огледалото, така че да може бързо да следите и заснемата своя обект, без да намалявате и увеличавате зума отново.

Olympus също е добавила ограничаващ бутон, така че фотоапаратът ще се фокусира само в определен диапазон, когато той е включен, и ще се фокусира само в далечина, когато е изключен. Второто управление на увеличението, разположено върху цилиндъра на обектива, означава, че можете да държите десния си пръст готов да снима, докато регулирате фокусното разстояние с лявата ръка.

Можете да се оглеждате за Olympus Stylus SP-100 след март, а цената му ще е около $400.


Етикети: фотоапарат , Olympus Stylus SP-100

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени