Огнян Данчев поема управлението на D-Link България

Категория: Събития
Благой Благоев
вторник, 20 Септември 2011 11:21ч

Огнян Данчев поема управлението на D-Link България
D-Link съобщава, че е назначила Огнян Данчев като мениджър на компанията за България. Така D-Link потвърди засиления си фокус у нас върху развитието на бизнес сегмента и предлагане на усъвършенствани услуги и решения за корпоративни клиенти. Новият регионален мениджър на мрежовия гигант ще се фокусира върху развитието на корпоративния сегмент, усъвършенстването на партньорската програма и увеличаване на продажбите към бизнес клиенти.

Огнян Данчев се присъединява към екипа на D-Link след забележителна кариера в компании като Microsoft, HP и Intel. След ефективната консолидация на бизнеса на европейските дивизии на D-Link през 2010 назначаването на регионален мениджър с отлична репутация в корпоративните среди е поредната стратегическа стъпка на компанията в развитието и като водещ доставчик на бизнес решения.

„За мен е удоволствие да се присъединя към компания с над 25 годишна история, променила завинаги мрежовата индустрия.”, коментира Огнян Данчев, Мениджър D-Link България. „ Освен впечатляваща визитка, D-Link има и вълнуваща визия за развитието на технологиите и вярвам, че мога да бъда част от успеха на компанията в този динамично променящ се сегмент на иновации.”

Преди да заеме този пост в D-Link, Огнян Данчев работи като търговски директор за OEM сегмента в "Майкрософт България" и отговаря за развитието на пазара на софтуер за вграждане в персонални компютри и сървъри. Професионалната му биография включва и позиция като регионален директор на "Персонални системи" в "Hewlett-Packard България", където за 4 години успява да увеличи приходите на дивизията повече от 6 пъти . В периода 1999-2004 Огнян Данчев има забележителна кариера в Intel, като достига до позицията Channel Business Manager с отговорност за партньорската мрежа в Русия, Украйна, Беларус и Молдова.

Данчев има магистърска степен по машинно инженерство от Техническия университет - София, където е и докторант в областта на аеродинамиката на вятърни турбини с хоризонтална ос. Има интереси в областта на програмирането и CAD системите.

Етикети: D-Link , D-Link България , Огнян Данчев

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени