NVIDIA пусна своя Parallel Nsight за разработчици използващи Microsoft Visual Studio

Категория: Софтуер
Ваню Кръстев
петък, 23 Юли 2010 13:30ч

NVIDIA официално обяви публикуването на своя софтуер NVIDIA Parallel Nsight - първата в индустрията среда за разработка на GPU-ускорени приложения с помощта на Microsoft Visual Studio, с което компанията затвърди своите водещи позиции в областта на инструментите за извършване на изчисления с графичния процесор.

NVIDIA също така публикува и CUDA Toolkit 3.1, обновена версия на инструмента за разработка (SDK) на приложения използващи CUDA технологията на компанията.
“С над 6 милиона разработчици, Visual Studio е една от най-популярните среди за разработка в световен мащаб за Windows-базирани приложения и услуги - заяви Санфорд Ръсел, генерален мениджър на подразделението за GPU изчисления в NVIDIA. - Добавяйки функционалност специално насочена към разработчиците нуждаещи се от възможност за внедряване на GPU изчисления, Parallel Nsight прави още по-достъпна огромната изчислителна мощ на графичните процесори”.

Разработчиците на решения с голяма изчислителна мощ (HPC) в области като изследвания за нефт и газ, бионауки и финанси все повече се интересуват от възможностите, които предлагат графичните процесори за масивни паралелни изчисления в комбинация с Windows HPC Server 2008 с цел постигане на значително подобрение на производителността и съответно ефективността им на работа. NVIDIA Parallel Nsight свързва всичко това по-лесно, осигурявайки професионалните инструменти за разработката и интегрирането на приложения, които да могат да се възползват от възможностите на големи изчислителни HPC клъстери.

“Изследванията показват, че разработчиците смятат за една от най-големите трудности при създаването на паралелни приложения тяхното тестване, намиране и отстраняване на грешки, както и оптимизирането за максимална ефективност и самото създаване на добри паралелни алгоритми - заяви Дейвид Рич, директор на подразделението за технически изчисления в Microsoft. - Интегрирайки GPU изчисленията във Visual Studio, Parallel Nsight на NVIDIA трансформира начина, по който паралелните изчислителни приложения използващи графичния процесор биват разработвани за Windows”.

Разработчиците, използващи Visual Studio вече могат да използват Parallel Nsight за тестване, намиране и отстраняване на грешки в приложения използващи CUDA C/C++ или DirectCompute, използвайки същите добре познати инструменти и техники, които им служат при програмиране на софтуер за изчисления от централния процесор, но вече и за сметки, извършвани от графичния процесор. Parallel Nsight осигурява и инструменти за анализ, които дават нужната информация на разработчиците за постигане на най-добрата GPGPU производителност в техните приложения.

Parallel Nsight осигурява и отлична среда за разработчиците на графични приложения, давайки достъп и до удобни DirectX 11 инструменти, необходими на създателите на игри и визуални приложения, за да извлекат максимума от възможностите на най-актуалния графичен хардуер.

Софтуерът NVIDIA Parallel Nsight поддържа Windows HPC Server 2008, Windows 7 и Windows Vista, които работят добре съвместно с Visual Studio 2008 SP1 Professional edition.

Етикети: софтуер , Nvidia , GPU , GPU системи , Microsoft Visual Studio

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени