Нововъведения в „Проекта Кракен“ на HP и SAP

Категория: ИТ инфраструктура , Бизнес Приложения , ERP
Saga Technology
вторник, 28 Май 2013 12:32ч

HP и SAP AG представиха редица нововъведения към съвместната инициатива с кодово име „Проект Кракен“ за по-добри резултати при бизнес процесите и за намаляване на рисковете при потребителите.

По време на SAPPHIRE NOW, проведен през май в Орландо, САЩ, бе направена за първи път демонстрация на тестовата система, изградена от дългогодишни технологични иновации на HP сървъри и оптимизирана със SAP HANA in-memory база данни за SAP Business Suite.

Представен за първи път през януари 2012 г., проектът „Кракен“ е резултат от съвместните иновационни усилия на HP и SAP, който се фокусира върху SAP HANA, позволявайки на клиентите да съкратят времето, необходимо за бързо сключване на сделки, за анализ и обработка на огромни количества данни в рамките на един сървър.

Целта на проект „Кракен“ е да предостави на клиентите допълнителен избор по отношение на скалируемост за големи, онлайн приложения за обработване на транзакции със съответните изисквания за аналитичен поглед в реално време върху тези данни. Това дава на компаниите, включително на търговците на дребно, финансовите институции, комуналните услуги и правителства, една алтернатива за бързо откриване на модели, анализ на огромни масиви от данни в движение и бързо изпълнение на операциите.

Прототипът на системата, оптимизиран с 16 Intel Xeon процесор от семейството E7 (с кодово име Ivy Bridge-EX), централни процесори (CPUs) и 12 терабайта памет, е разработен специално за сложни, обхващащи много данни натоварвания. Те включват веригата за доставки, управлението на връзките с клиентите (customer relationship management: CRM), планирането на ресурсите на предприятието (enterprise resource planning: ERP) и анализа на данни. HP и SAP избраха Intel процесори заради водещите технологии на компанията, които позволява на клиентите да подобрят производителността на системата.

Решението използва дългогодишния опит в сферата на инженеринга и проектирането на сървърния бизнес на HP за корпоративни клиенти, които се нуждаят от най-високите нива на производителност и наличност и при които и няколко минути на временно прекъсване (downtime) може коства загуба на милиони долари.

С това решение клиентите могат да консолидират множество бази данни за онлайн обработка на транзакции (online transaction processing: OLTP) и онлайн обработка на анализи (online analytic processing: OLAP) в един вертикалено скалируем сървър с подобрена производителност. Това допълнително ще подсили възможностите на SAP HANA, осигурявайки анализ в реално време на данни за транзакции, елиминирайки нуждата от време и ресурси при преместването на данни от една среда в друга.

Етикети: HP , ERP , SAP , CRM , OLAP , бизнес процеси , Sapphire , база данни , бизнес приложения , SAP HANA , големи данни , Проект Кракен , OLTP

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени