Ново обединение атакува топ 10 на родните ИТ фирми

Категория: Системна интеграция , ИТ бизнес , ИТ политика
Благой Благоев
вторник, 12 Май 2009 14:02ч

Обединяването на две от водещите български високотехнологични компании – ГРАММА СИСТЕМС и НЕТ ИС, ще позиционира структура в топ 10 на родните ИТ фирми по реализирани обороти. Новата компания разполага с екип от 90 служители и обслужва общо 900 български и международни фирми и организации. За 2009 г. обединената фирма планира инвестиции в размер на 1 милион лева за обучение на персонала и дооборудване на лаборатория за тестове на технологии, като половината от тези вложения вече са реализирани. Според предварителния анализ и изготвения бизнес план, обединената компания не само ще запази нивото на годишния си оборот, но и се очаква ръст от 25%. Процесът на преструктуриране на обединението предвижда прегрупиране на човешките ресурси с оглед на заложените цели и приоритети за развитие.

Обединението е естествено продължение на тясното сътрудничество между ГРАММА СИСТЕМС и НЕТ ИС в последните две години и постигнатите резултати от съвместната им дейност. Комбинираната експертиза в създаването на гъвкави и иновативни решения от висок клас ще позволи на новата българска компания да атакува лидерската позиция в сферата на системната интеграция у нас. С внедряването и използването на ИТ решенията на компанията, клиентите могат да постигнат съкращаване на разходите за внедряване и експлоатация на информационни технологии с до 50 %.

"Обединението ни е органично, а не механично. То цели допълването на гамата от услуги и продукти, предоставяни на клиентите ни. Взехме това решение въпреки сложната бизнес ситуация на пазара и тенденцията за свиване на инвестициите и ресурсите. Убедени сме, че не само ще окрупним бизнеса си, но и ще увеличим конкуретоспособността си и ще можем да разработваме по-мащабни иновативни проекти в сферата на високите технологии", обясни Васил Величков, управител на ГРАММА СИСТЕМС.

ГРАММА СИСТЕМС И НЕТ ИС ще предлага иновативни, гъвкави и сигурни решения на всички етапи от проектирането, системната интеграция и поддръжката на ИТ инфраструктурата на клиентите, с фокус върху мащабни частни и публични организации. Комбинираното продуктово портфолио включва инфраструктурни решения, решения за системи с висока резервираност и възстановяване от кризисни ситуации, сървърна виртуализация, виртуализация на системи за съхранение на данни, мрежи за съхранение на данни, мащабни сървърни платформи и др. Компанията осигурява 24-часова поддръжка от единен център, като обслужването на клиентите е с гарантирано време за реакция и отстраняване на неизправностите.

"Поотделно сме се доказали като лоялни и надеждни партньори на големи компании, водещи банки и държавни и правителствени институции. Това се дължи на специфичното know-how и специализирани решения, които сме разработили в различни направления на ИТ интеграцията. Като една компания планираме разработването на нови решения в няколко приоритетни за нас области като виртуализацията и предлагането на ИТ инфраструктура под формата на услуга", обясни Деян Дънешки, управител на НЕТ ИС.

Етикети: ИТ политика , виртуализация , мрежи , съхранение на данни , разработване , системна интеграция , инфраструктура , НАП , БАН , НЕТ ИС , тестове , сървър , обучение , банки , проект , ИТ , ИРМ , Грамма Системс , анализ , лаборатория , информационни технологии , ЕМС , инвестиции , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени