Нови телефонни кодове в 103 селища на Русенска и Разградска област

Категория: Телекомуникации , Събития , Мобилни технологии
Благой Благоев
петък, 26 Септември 2008 11:48ч

От първи октомври ще бъдат променени кодовете за междуселищно избиране на 5 населени места област Русе и 98 населени места в област Разград. Промяната в област Русе ще обхване само 3 от общините, докато в Разградска област тя ще засегне всичките седем общини. И двата областни града, Русе и Разград, ще запазят досегашните си кодове, съответно (082) и (084).

От началото на следващия месец кодът на Сеново и Кривина (област Русе, община Ветово) става 0 8185. За  Гложево той е 0 8184. Черешово (област Русе, община Сливо поле) вече ще се избира с 081886, а Тетово – с 0 8187.

Новите телефонни кодове на основните общински центрове на област Разград са: Завет – 8442; Исперих 8431; Цар Калоян – 8424; Кубрат – 848; Лозница – 8475; Самуил – 8477.

Телефонните кодове с първа цифра „8” се използват предимно за кодове на мобилни мрежи. Съгласно приетата от Комисията за регулиране на съобщенията Регулаторна политика за ползване на имена, адреси и номера, освободените кодове ще се ползват за резервиране на номерационен ресурс за нови мрежи и за разширяване на съществуващите мобилни мрежи. 

Българската телекомуникационна компания (БТК) е предприела всички необходими действия за улесняване на абонатите си при свързване с новите кодове. Автоматично съобщение ще известява новия код на всеки, който избере някое от засегнатите от промяната населени места. Освен това кодът ще бъде добавен към номера на абоната в базата данни на Справки 11800.

Един месец преди промяната всеки от клиентите на телекома в 103-те селища е получил, заедно с месечната сметка, пълната информация за предстоящите промени. Те няма да се отразят върху цената на телефонните разговори.


Етикети: мрежи , БТК , СЕК , телефон , МВР , телеком , мобилна мрежа , ИТ , ДСК , телекомуникационни оператори , информация , комисия , телефонен код , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени