Нови телефонни кодове в 103 селища на Русенска и Разградска област

Категория: Телекомуникации , Събития , Мобилни технологии
Благой Благоев
петък, 26 Септември 2008 11:48ч

От първи октомври ще бъдат променени кодовете за междуселищно избиране на 5 населени места област Русе и 98 населени места в област Разград. Промяната в област Русе ще обхване само 3 от общините, докато в Разградска област тя ще засегне всичките седем общини. И двата областни града, Русе и Разград, ще запазят досегашните си кодове, съответно (082) и (084).

От началото на следващия месец кодът на Сеново и Кривина (област Русе, община Ветово) става 0 8185. За  Гложево той е 0 8184. Черешово (област Русе, община Сливо поле) вече ще се избира с 081886, а Тетово – с 0 8187.

Новите телефонни кодове на основните общински центрове на област Разград са: Завет – 8442; Исперих 8431; Цар Калоян – 8424; Кубрат – 848; Лозница – 8475; Самуил – 8477.

Телефонните кодове с първа цифра „8” се използват предимно за кодове на мобилни мрежи. Съгласно приетата от Комисията за регулиране на съобщенията Регулаторна политика за ползване на имена, адреси и номера, освободените кодове ще се ползват за резервиране на номерационен ресурс за нови мрежи и за разширяване на съществуващите мобилни мрежи. 

Българската телекомуникационна компания (БТК) е предприела всички необходими действия за улесняване на абонатите си при свързване с новите кодове. Автоматично съобщение ще известява новия код на всеки, който избере някое от засегнатите от промяната населени места. Освен това кодът ще бъде добавен към номера на абоната в базата данни на Справки 11800.

Един месец преди промяната всеки от клиентите на телекома в 103-те селища е получил, заедно с месечната сметка, пълната информация за предстоящите промени. Те няма да се отразят върху цената на телефонните разговори.


Етикети: мрежи , БТК , СЕК , телефон , МВР , телеком , мобилна мрежа , ИТ , ДСК , телекомуникационни оператори , информация , комисия , телефонен код , БИ , СКАТ

Четете още:Последни новини
Освен многото подобрения и ясна визия за развитие като услуга, ...
 
По непотвърдени данни компанията Huawei планира да анонсира нов таблетофон ...
 
Второто поколение смартфони от серията Zenfone на ASUS бе успешна ...
 
Днес милиони хора по света използват „облачните“ услуги като безплатно ...