Нови $25 милиона инвестира Xerox в производство на ЕА тонер

Категория: Принтери
Наско Атанасов
сряда, 15 Декември 2010 12:53ч

Корпорация Xerox ще инвестира 25 милиона щатски долара през следващата година за разширяване на завода за производство на емулсионно-агрегиран (EA) тонер. Разширяването цели да се задоволи нарастващото търсене на тонер, произведен по химичен път, за принтерите и производствените преси на Xerox. Проектът ще увеличи с 50 процента производствения капацитет на Xerox на емулсионно-агрегиран тонер в завода на компанията в Уебстър, Ню Йорк.

Заводът за производство на ЕА тонер отвори врати през 2007 г. Повече от 32 км тръби и цистерни от неръждаема стомана произвеждат милиарди частици тонер с големината на микрон. С първоначално планиран бюджет от 60 милиона долара, общата инвестиция за изграждане на завода към днешна дата възлиза на 100 милиона долара. Разширяването на завода ще започне този месец и се очаква да завърши до края на 2011 година. Десет нови инженери и техници ще се присъединят към настоящите 75 служители.

Разработен от Xerox и защитен с повече от 300 патента, ЕА тонерът създава по-прецизен образ, като изразходва по-малко количество тонер на страница. След въвеждане на ЕА тонера, Xerox и Fuji Xerox пуснаха повече от 50 офисни устройства за печат и производствени системи, които работят с него. Днес заводът произвежда ЕА тонер за нуждите на продуктите на Xerox по целия свят.

Пететажният завод се простира на 30 480 м2 близо до Рочестър, Ню Йорк. Сградата е проектирана като енергоспестяваща и ползва 4000 сензора, които проследяват промяната на температурата, влажността, въздушния поток и други данни.

Обикновеният тонер се произвежда като физически се стрива сложен полимерен материал на дребни частици с размера на микрон. За разлика от него, ЕА тонерът се генерира по химичен път, който позволява прецизен контрол върху размера, формата и структурата на частиците. Тази нова екосъобразна технология на Xerox води до по-добро качество на отпечатаното изображение, по-нисък разход на тонер и енергия за производство и печат.

Етикети: Xerox , тонер , ЕА тонер

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени