Нов авангарден IPv6- фърмуер ZLD3.0 от ZyXEL повишава сигурността на мрежата

Категория: Софтуер , Системен софтуер
Благой Благоев
вторник, 21 Февруари 2012 13:13ч

Нов авангарден IPv6- фърмуер ZLD3.0 от ZyXEL повишава сигурността на мрежата

Тайванската компания ZyXEL Communications представи обновяването на ZLD3.0, фърмуера за фамилията й продукти ZyWALL USG (Unified Security Gateway). Целта е по-добро осигуряване на бизнес клиентите с мрежова защита срещу възникващи киберзаплахи и нерегламентирани опити за проникване. В ъпгрейда са въведени няколко авангардни функции и IPv6-сертификация, така че ZLD3.0 да предостави оптимална комуникационна ефективност и производителност.


С новия фърмуер се активират защитни функции като проверка, откриване и филтриране. Това допринася за по-добра оптимизация на пропускателната способност при изпълнение на критични приложения като например VoIP. За да защити бизнес потребителите по време на миграцията от по-стария IPv4 към пълен IPv6 протокол, който осигурява огромен брой интернет адреси за все повече мултимедия приложения, фърмуерът ZLD3.0 е сертифициран със златно лого "IPv6-Ready". Сигурността е особено критична в новата инфраструктура, тъй като всяка система в мрежа, базирана на IPv6 протокол, притежава уникален IP адрес и има възможност за повече заплахи и атаки.


Новият фърмуер ZLD3.0 предоставя и много функции за удобство на потребителите. Механизмът за конфигурация Easy VPN облекчава усилията на ИТ персонала чрез възможността за автоматично конфигуриране, което активира ефекта от новата защита след приключване на ъпгрейда. По този начин се предотвратява рискът от прекъсване в мрежовата сигурност. Новият фърмуер поддържа VPN технология за iPhone, базирани на Android смартфони и други мобилни устройства в отговор на нарастващия брой потребители на мобилни устройства. Служителите могат да се свързват лесно към фирмената мрежа за бизнес комуникация навсякъде без притеснение за възможна злоупотреба или подслушване в мрежата.


Продуктите от фамилията ZyWALL USG са разработени в сътрудничество с доставчици на водещи в индустрията решения за филтриране на съдържанието. Повече детайли и линк за безплатно изтегляне на ZLD3.0 фърмуер, могат да се намерят в USG ZLD3.0 на www.zyxel.com.


Етикети: информационна сигурност , мрежи , VoIP , ZyXEL , ipv6 , мрежова защита , Зиксел , ZyWALL , ZLD3.0 , фърмуер

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени