Нова 8.5.1 версия на Lotus Notes and Domino

Категория: Мобилни технологии
Наско Атанасов
сряда, 14 Октомври 2009 10:56ч

Вече е налична за сваляне нашумялата 8.5.1 версия на платформата за онлайн комуникация и съвместна работа Lotus Notes and Domino. Новостите около 8.5.1 са свързани най-вече с потребителя и неговата продуктивна работа, независимо от времето и мястото. Lotus Notes and Domino е софтуерът, който поддържа най-голямо разнообразие от мобилни телефони и устройства. Версия 8.5.1 обогатява възможностите му за работа през мобилни телефони и устройства. Проверката на имейл, задачи, календар и други бизнес приложения през Apple iPhone е вече реалност.

Lotus Traveler 8.5.1 за Apple iPhone намалява интернет трафика при проверка на имейл благодарение на "push" възможностите. Освен това поверителната информация може да бъде изтрита отдалечено от iPhone устройството при загуба или кражба. Lotus Notes Traveler поддържа Nokia и Samsung мобилните телефони. Софтуерът работи и с доставчици като AT&T, Verizon Wireless и Sprint.

Сред останалите подобрения на Lotus Notes and Domino 8.5.1 са възможност за добавяне на различни по вид събития, задачи и др. директно от Lotus Notes календара. Подобрения има и в работата с Federated календарите. Въведен е нов вид на бизнес картичка. В случай на интегриран Lotus Connections, бизнес картичката осигурява бърз достъп до профила, блоговете, общностите, задачите и бързите връзки на човека. Вече има избор във визуализацията на непрочетените писма – болднати или червени, според желанието. В 8.5.1 ще може да се избира между два вида "Rendering" технология - Native или Java. Има отделна папка – "Recently Archived" имейли. Нотификация при отворено писмо, че същото е от папка Архив.

За да могат компаниите в още по-голяма степен да се възползват от възможностите на Lotus като платформа за съвместна работа, решението за създаване на "custom" приложения Lotus Domino Designer е безплатно.

Повече от половината от най-големите 100 корпорации в световен план използват IBM Lotus Notes and Domino решенията за сътрудничество. Сред тях са топ 9 от организациите в областта на авиацията и отбраната, топ 9 от автомобилните компании, топ 8 от банките, топ 4 от производителите на потребителски продукти, топ 7 от компаниите за електроника, топ 8 от застрахователните компании, топ 7 от фармакологичните фирми и топ 9 от телекомуникационните организации.

Етикети: софтуер , Lotus Notes and Domino

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени