Нов смартфон флагман на Tizen пуска тази година Samsung

Категория: Смартфони , Операционни Системи
Наско Атанасов
понеделник, 18 Март 2013 10:04ч

Нов смартфон флагман на Tizen пуска тази година Samsung
Още нестихнали коментарите от презентацията на флагмана Galaxy S4 и вече се съобщава, че Samsung се готви да пусне август или септември нов смартфон от висока класа, работещ на операционна система Tizen. Тя се разработва съвместно с компания Intel под егидата на организацията Linux Foundation. Новината бе съобщена от вицепрезидента на мобилното подразделение на южнокорейската компания Ли Ян-хи в интервю за агенция Bloomberg. Въпреки слуховете за цяла серия на тази операционна система Ян-хи споменава само новия флагман. Той ще стане едно от трите топ устройства на компанията, заедно с Galaxy S 4 и новия Galaxy Note.

Очакваше се, Tizen да стане платформа за устройства от ниския и средния ценови диапазон, но Ли Ян-хи разби на пух и прах тези предположения, като каза, че новият смартфон ще стане "Най-добър продукт с най-добри спецификации". Устройството ще се отнася към high-end смартфоните и ще е снабдено с последните достижения на мобилната техника.

Samsung свързва надеждите си с Tizen в стратегията за пускане на устройства на различни операционни системи, удовлетворяващи потребностите на различни категории потребители. Tizen е приемник на разработваната по-рано от Samsung система Bada, която е в стадий на сливане с Tizen. В Samsung считат, че Tizen е оптималният вариант за намаляване на зависимостта на компанията от Google, който напълно контролира разработването на Android и е собственик на прекия конкурент на Samsung - Motorola Mobility.

Телефоните на основата на Tizen ще бъдат по-привлекателни за потребителите, защото ще имат такива предимства, като обичайния потребителски интерфейс TouchWiz и възможност за безпроблемно пускане на Android приложения. Така Samsung сега иска да пусна на пазара устройство с близки до Android възможности, но на основата на свободно развиваща се платформа, векторите на която ще дава той.

Етикети: Samsung , Флагман , Tizen

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени