Нов български медицински апарат лекува фрактури, болки и ставни проблеми

Категория: Електроника
Твоите технологии
четвъртък, 22 Декември 2016 12:00ч

Нов български медицински апарат лекува фрактури, болки и ставни проблеми
Българският разработчик на високотехнологична медицинска апаратура БТЛ Индъстрийз представи иновативен медицински уред, който лекува фрактури, ставни проблеми и облекчава редица болки чрез електромагнитно поле. Той се нарича „Супер индуктивна система“ (Super Inductive System – SIS) и е патентован от българската компания.

Апаратът работи чрез електромагнитно поле с висок интензитет, което въздейства върху невро-мускулната тъкан на тялото и влияе положително върху тъканите. По този начин се стимулират мускулни контракции, стимулира се кръвообращението и метаболизмът на тъканите, освобождават се и се раздвижват ставите.

Иновативната система има множество приложения. Тя може ефективно да облекчава различни болки, свързани с опорно-двигателната и нервната система, да спомага за лечението на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация на ставите. Може да бъде използвана ефективно за лечението на болки в опорно-двигателния апарат и нервната система, както и за подпомагане регенерацията на износения хрущял на ставната капсула. Терапията със Супер индуктивната система е безболезнена и често положителният ефект се усеща от пациентите мигновено.

Уредът разполага с иновативна бобина, генерираща електромагнитното поле и шест-точково гъвкаво рамо, което улеснява употребата. Работи с широк диапазон от честоти, достигащи до 150 Hz и интезитет, достигащ до 2,5 Т. В него е внедрена и иновативна охлаждаща система, която осигурява по-ефективно охлаждане на бобината и позволява по-продължителната й работа.

БТЛ Индъстрийз е една от водещите международни компании в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура. Продуктите на фирмата са фокусирани в три основни направления - Физиотерапия, Кардиология и Естетична медицина. Тя има директни офиси в повече от 54 страни на пет континента. В компанията работят над 1300 служители, включително и 120 R&D инженери, фокусирани в развойна дейност.

Етикети: БТЛ Индъстрийз

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени