Норвегия ще подпомогне българското е-правителство

Категория: e-правителство
Благой Благоев
петък, 4 Май 2012 21:08ч

Норвегия ще подпомогне българското е-правителство
Ивайло Московски, министър на MTITS, бе на работно посещение в Норвегия на 3 и 4 май 2012 г., където договори финансиране на проекти, свързани с електронното управление и иновациите по линия на Финансов механизъм на европейското икономическо пространство и норвежката програма за сътрудничество, икономически растеж и устойчиво развитие. Конкретният размер на финансирането ще зависи от предложените от българската страна проекти.

По този повод от министерството уточняват във връзка с появилите се публикации, че електронното правителство няма да се случи, защото не се знае кой носи отговорност, че с постановление № 268 на МС от 26.09.2011 г. е създаден Съвет за електронно управление, чийто председател е премиерът Бойко Борисов. Заместник-председатели на Съвета са Симеон Дянков, заместник министър-председател и министър на финансите, Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи, Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз.

Конкретните срокове, индикативните бюджети на проектите и отговорниците за тях, са разписани в Пътната карта към Стратегията за електронно управление. Документът е в процес на активни обсъждания с Министерството на финансите и останалите ангажирани институции. Очаква се междуведомственото съгласуване на ключовия документ да приключи до средата на юни, се казва още в съобщението на министерството.

Етикети: електронно правителство , е-правителство , МТИТС , Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията , Европейско финансиране , Ивайло Московски , e-government , Бойко Борисов , Симеон Дянков , Цветан Цветанов

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени