Nokia избра България за регионален център на Балканите

Категория: Интернет , ИТ бизнес , Телекомуникации , Услуги , Любопитно , ИТ политика , Събития , Мобилни технологии
Теодора Илиева
четвъртък, 15 Октомври 2009 15:08ч

Nokia, един от лидерите в телекомуникациите, ще следи дейността на шестте центъра на компанията на Балканите от регионалния си център в България. Новината бе представена от Грег Улямс, който е начело на неотдавна сформираната Nokia Alps South East Europe. 8-членният екип в България ще отговаря за бизнеса на компанията в Македония, Сърбия, Черна Гора, Албания, Косово и България.

„Това е огромно постижение за България, имайки предвид факта, че повечето компании управляват своя бизнес в България от центровете си навън”, коментира Росен Петров, регионален мениджър на Nokia за изброените шест страни, в интервю за вестник „Пари”.

В България Nokia си сътрудничи с трите мобилни оператора и трите най-големи доставчици на email услуги - abv.bg, mail.bg и dir.bg, които обхващат 90 % от пазара на потребителите. Messaging решението на Nokia има за задача да предложи на потребителите опростен метод за действие с email акаунтите им. То позволява на потребителите на мобилни телефони да ползват над 10 email акаунта от техните устройства. Нещо повече, push-email технологията изпраща известие на мобилния телефон в момента, когато абонатът получи email на пощата си.

Грег Уилямс предсказва, че на глобално ниво и в България, потребителите на Интернет през мобилния телефон ще надминат числено тези, които използват Мрежата през компютрите си.

„Това открива съвсем нов пазар за нас”, добавя той. Според думите му, компанията планира да пусне по-горе изброените услуги и такива като Ovi Store и Nokia Maps в България следващата година. Повече информация за новите услуги от Nokia можете да намерите на http://news.sagabg.net/s-ovi-mail-na-nokia-veche-prashame-i-poluchavame


Етикети: Интернет , ИТ бизнес , Nokia , телекомуникационен пазар

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени