Нетбукът MSI WIND U160 спечели наградата "Избор на редакторите" на PC Magazine Bulgaria

Категория: Компютърни системи , Преносими компютри
Saga Technology
вторник, 11 Май 2010 14:24ч

Нетбукът MSI WIND U160 спечели наградата
В майският брой на сп. PC Magazine Bulgaria бяха тествани така модерните напоследък нетбук компютри. Тенденцията на налагане на този вид олекотени лаптопи започна преди година, а днес на пазара вече са предложения, които надвишават параметрите на миналогодишните модели и са значително по-усъвършенствани. Решихме да видим какво може да ни предостави една нетбук система днес. За целта взехме за тест шест нетбука, които тествахме за издръжливост на батерията и разгледахме функциите, които предлагат на потребителите.

От всички излъчихме победител и това бе предоставеният ни от фирма Argus Computers MSI Wind U160, който се продава на цена 700-750 лв. и много добри характеристики. Десетинчовият дисплей е с LED подсветка, която е с ниско потребление на енергия и в резултат на това и на добре балансираните компоненти на нетбука, като процесор, памет и диск, компютъра успя да работи седем часа и 2 минути – това е почти цял работен ден, а времето е достатъчно да ползвате нетбука както пожелаете през целия път с влака от София до Варна!

Освен това, нетбука се отличава с голям твърд диск, Wi-Fi включващо и най-новия стандарт 802.11n, Ethernet мрежова карта, четец на карти 4 в 1, Bluetooth и 3 USB порта.

От тестовете беше излъчен и победител в категорията "Най-добра покупка", като за определянето на победителя се набляга на баланса цена/производителност/функции. Отличието грабна моделът Mini CQ10 на Compaq, предоставен за тест от фирма Орбит ЕООД. Цената на нетбука е 570 лв с ДДС, осигурява поддръжка на 802.11 b/g/n, четец на карти 5 в 1, три USB порта.
Етикети: PC Magazine Bulgaria , нетбук , MSI WIND U160

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени