Над 9000 гласуваха в първите Български гейм награди

Категория: Игри
Saga Technology
понеделник, 4 Юли 2016 21:24ч

Над 9000 гласуваха в първите Български гейм награди
Над 9000 потребители гласуваха в първите Български гейм награди. Вотът се проведе за по-малко от месец и отличи най-добрите разработчици и геймъри.

На внушителна церемония на откритата сцена на Sofia Ring Mall в края на миналия месец стана ясно, че големият победител е играта на нашенците от „Хемимонт“ – Victor Vran.
За радост на гейминг общността в България Coca-Cola се включи с мощна подкрепа като официален партньор на събитието.

Освен заря и огнено шоу, организаторите бяха приготвили и зрелищен двубой между водещия Александър Кадиев и актьора Станислав Яневски, познат с ролята си на Виктор Крум от „Хари Потър“. Те премериха геймърските си сили в мач на „Смъртоносна битка 10“ (Mortal Combat X), като Кадиев победи с безмилостна преднина.

Разбира се, фокусът беше върху 23-те категории на Bulgarian Game Awards. Victor Vran спечели в 4 от 16-те български категории – „Най-добър саундтрак“, „Най-добър визуален стил“, „Най-добър свят“ и най-важната награда – „Игра на годината“.

Призът за „Най-добра мобилна игра“ беше връчен от Яна Димитрова от Coca-Cola, като победител в категорията е мултиплейър състезанието Dash Legends на UKI Games.

„Най-добро работно място в гейм индустрията“ беше спечелено от Ubisoft Sofia, а „Разработчик на годината“ взе българският клон на Gameloft.

Едни от най-оспорваните категории бяха тези за най-добра общност, където спечели „Пакта“, най-добър стриймър с триумф за Aethelthryth, най-добър YouTube-ър, завоювана от NoTHX и най-добър професионален играч, където аудиторията присъди победата на Kamen “bubble” Kostadinov.

„Най-очаквана игра“ беше спечелена от Among Thieves на Васил Лозанов, а „Събитие на годината“ получиха организаторите на Game Ninja.

Огромен бе и интересът към категорията „Иновация на годината“, където платформата MySPARX спечели с убедителна преднина.

Доста по-оспорвана беше другата IT категория – „Приложение на годината“, където триумфира YouLocal.

Един от любимите раздели на аудиторията се оказа „Най-добра пъзел стая“. Победител там стана Escape Reality – ескейп стая с виртуална реалност.

Български екип триумфира и в една от международните категории – Alcohopoly беше провъзгласена за „Най-добра настолна игра“.

В повечето другите международни направления създателите на игрите-победители бяха изпратили свои представители, видеа или писма. Така например победителят в „Най-добра пъзел/приключенска игра“ – Until Dawn – имаше представител на място – Greg Howson – старши продуцент на Supermassive Games.

Директорът на The Witcher III: Wild Hunt, която превзе „Най-добра екшън игра“ и „Най-добра ролева игра“ – изпрати благодарствени видео обръщения и за двата приза.

Подобно на колегите си от CD Projekt Red, гигантите от Blizzard Entertainment изпратиха официално писмо в знак на благодарност по случай победата на StarCraft II: Legacy of the Void в категория „Най-добра стратегическа игра“.

„Най-добра мултиплейър игра“ беше присъдена на Rocket League, а голямата награда в международния раздел – „Игра на годината“ – отиде при Fallout IV на Bethesda.

На сцената на Bulgarian Game Awards излязоха DIA, NDOE и Betafuture, а сред връчващите награди бяха маркетинг мениджърът на Sofia Ring Mall Vangelis Christofidis, легендарният гейм дизайнер Julian Gollop и собственикът на NetCube Михаел Попов.

В полите на Витоша – на панорамната открита сцена на Sofia Ring Mall публиката се наслади и на жива демонстрация на средновековни битки, както и косплей ревю.

Организаторите са категорични, че следващото издание на Bulgarian Game Awards ще надскочи дори високата летва на тазгодишното и отбелязват, че благодарение на партньорите от Sofia Ring Mall, Coca-Cola, MTel, Acer и NetCube, страната ни вече е официално позиционирана на световната карта на гейм индустрията.


Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени