Над 1400 ученици в „Академия на Телерик” през учебната 2014-2015 г.

Категория: Application development , ИТ бизнес
Saga Technology
сряда, 1 Юли 2015 13:25ч

Над 1400 ученици в „Академия на Телерик” през учебната 2014-2015 г.
Telerik, а Progress Company, обяви, че над 1400 ученици от цяла България са се обучавали в безплатната образователна инициатива „Академия на Телерик" през учебната 2014-2015 г. Над една-трета от тях са деца на възраст от 10 до 13 г. и посещават школите на „Детската академия на Телерик“ в София и в още 12 града в страната.

През октомври 2014 г. в „Детската академия на Телерик“ са приети над 400 деца в 19 школи в България. В рамките на обучението те са запознати с основите на алгоритмичното програмиране, участвали са в пет тренировъчни състезания по информатика и са се научили да създават несложни компютърни игри с HTML, CSS и JavaScript. Над 50% от учениците, класирани в Националната ранглиста на състезателите по информатика в групите D и E за учебната 2014-2015 г., са се обучавали в „Детската академия на Телерик“.

Около 350 ученици на възраст от 14 до 19 г. са посетили курсовете на „Училищната академия на Телерик“ - програма за обучение по разработка на игри, мобилни и уеб приложения, през настоящата учебна година. Допълнително над 490 участници са се включили в тях онлайн.

Безплатните обучения на „Алго академията на Телерик“, която подготвя ученици за Националната олимпиада по информатика, са посетили над 200 ученици от цялата страна. Те са се запознали с най-важните алгоритми в програмирането и са участвали в тренировъчни състезания по информатика. Традиционно редовни участници в „Алго академията на Телерик“ са шампионите на България от националните и международни състезания по информатика.Етикети: Telerik , Telerik Kids Academy , Telerik Academy , Telerik: A Progress Company

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени