Над 100 електронни административни услуги до 2012 г. със средства от ОПАК

Категория: ИТ политика , e-правителство , закони
Наско Атанасов
четвъртък, 16 Септември 2010 16:19ч

Два договора, свързани с подготовка на електронни административни услуги, бяха връчени на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) от Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК).

Първият договор е по проект „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление”. Стойността на проекта е 18 429 864 лева, а срокът за изпълнение – 18 месеца. Целта е до края на периода да бъдат разработени и внедрени над 100 електронни административни услуги. Други очаквани резултати от проекта са промени в нормативната база в сферата на електронното управление и предоставянето на административни услуги по електронен път, определяне на първичните администратори и вписване в регистрите на електронното правителство на услуги и данни, предоставяни от тях, създаване на стандарти за електронните услуги, както и обучение на служители от централните и общински администрации..

Вторият договор е по проект „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса в МТИТС чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги (еУПД)”. Проектът е на стойност 1 228 170 лева. Срокът за изпълнение е 18 месеца. Целта е да бъдат публикувани и достъпни чрез интернет пространствени данни в областта на железопътния транспорт.

Етикети: ОПАК , МТИТС , електронни административни услуги

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени