На олимпиадата IBO 2013 в Берн тестовете се решават с таблети

Категория: Обучение , ИТ политика
Saga Technology
четвъртък, 11 Юли 2013 11:21ч

На олимпиадата IBO 2013 в Берн тестовете се решават с таблети
На 24-та Международна олимпиада за ученици, на която ще участва и България, ще бъдат използвани таблети. IBO 2013 ще се проведе в Берн, Швейцария от 14 до 21 юли. Освен практически задачи в лаборатория състезанието включва теоретични тестове, които ще бъдат решавани от учениците на таблети. Софтуерна компания Мусала Софт се включи в технологичната подготовка на българския отбор.

Всички участници в националния ни отбор са ученици 11 и 12 клас в Национална природо-математическа гимназия "Акад. Л. Чакалов", София: Ангел Механджийски, Илиян МакКан, Ангелина Василева Банковска, Лазар Митров. Ръководители са доц. д-р Албена Йорданова и Радослав Александров. Българските ученици ще се състезават на Международната олимпиада по биология с над 250 деца от 60 държави.

"За да бъдат конкурентноспособни нашите деца като знания, умения, креативен мащаб и увереност, една от посоките за национална реформа на образованието трябва да бъде именно нови образователни подходи и високи технологии. Благодарни сме на Мусала Софт за това, че взеха участие в подготовката на отбора. Всяка година се връщаме с престижни отличия и вярвам, че ще постигнем високи успехи и сега" - сподели доц. д-р Албена Йорданова, ръководител на националния отбор по биология.

Етикети: олимпиада , таблети , IBO 2013

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени