МТИТС приема кандидатури регистратор на интернет имената на кирилица

Категория: Интернет
Saga Technology
сряда, 1 Юли 2015 19:06ч

Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) започва да приема от днес (1 юли 2015 г.) предложенията на кандидатите за създаване и администриране на регистър на домейн от високо ниво на кирилица „.бг“. Методиката за оценка на предложенията и изискванията за регистрация са одобрени от министър Ивайло Московски. Двата документа бяха изработени от Работна група към МТИТС и приети от Обществен експертен съвет, който се ръководи от заместник-министър Валери Борисов и включва представители на министерства, регулаторни органи, научни и браншови организации, граждански и интернет сдружения.


Срокът за изготвянето и предоставянето на предложенията на кандидатите за Регистър на домейна от високо ниво „.бг“ е 90 календарни дни от датата на публикуване на поканата за участие на официалния сайт на МТИТС, намираща се на следния адрес: https://www.mtitc.government.bg/add_my_docs.php?id=8388&tab=content&content_lang_id=1&page_num=1


Кандидатът, чието предложение в най-голяма степен отговаря на принципите и изискванията, заложени в документите, и бъде оценено най-високо, ще получи подкрепата на правителството и интернет общността. Следващата стъпка от процеса на определяне на Регистър на домейн от високо ниво „.бг“ е кандидатстване пред международната Интернет организация за имена и адреси ICANN.


Предложението на България за име на домейн на кирилица „.бг“ получи одобрение от ICANN през октомври 2014 година.


Етикети: Интернет , домейн , ICANN , домейни на кирилица , bg домейн

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени