Мтел получи почетен знак от президента Росен Плевнелиев за 20-тата си годишнина

Категория: ИТ бизнес , Телекомуникации
Saga Technology
вторник, 9 Юни 2015 19:27ч

Мтел получи почетен знак от президента Росен Плевнелиев за 20-тата си годишнина
Президентът Росен Плевнелиев връчи на главния изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас почетен знак за активна позиция по значими обществени каузи и последователна политика за корпоративна социална отговорност.

Отличието е по повод 20-ата годишнина на телекома, който за последните две десетилетия е инвестирал в българската икономика над 3,5 млрд. лева.

За годишнината си Мтел представи данни за своя растеж. Според тях към края на 1995 г., когато телекомът стартира своята дейност, клиентите му са едва 3804. Днес те са 4,2 милиона. През последните 20 години клиентите на компанията са изговорили над 71 000 000 000 минути, които се равняват на около 50 млн. дни или 135 000 години.

Средната възраст на служителите на Мтел в момента е 33 години, а броят им – над 2800. През 1995 година те са едва 114. Днес телекомът има 243 магазина в цялата страна, докато през първата година на съществуването си има един. През годините служителите на компанията са обслужили над 55 милиона обаждания в кол центъра на Мтел, а над 730 милиона обаждания са били насочени към номера *88.

Екипите по поддръжка и развитие на мрежата на Мтел се грижат за работата на над 3000 базови станции, които със сигнала си покриват 99,9% от територията и населението на страната. Общата височина на всички базови станции надхвърля 13 километра, което е с над четири километра по-високо от връх Еверест. За изграждането им през последните 20 години са използвани 40 000 кубични метра бетон и 100 000 тона метал. Благодарение на базовите станции към момента близо 70% от населението вече може да сърфира със скорост до 42 Mbps в 3G мрежата на телекома.

Дължината на оптичната мрежа на Мтел, която доставя високоскоростен интернет и телевизия до българските домакинства, е с обща дължина над 7500 километра. За сравнение – това е приблизително разстоянието от София до Вашингтон.

По повод отличието Танасис Кацирубас заяви: „Изключително съм радостен от това признание. За нас то е оценка, че усилията ни да допринасяме за развитието на България през последните 20 години дават резултат. Ангажирани сме да продължим да работим и инвестираме в страната, въвеждайки новостите от света на технологиите, за да се възползват българските граждани от техните предимства. Вярваме, че корпоративната социална отговорност е още един начин да допринесем за развитието на българското общество.“

Етикети: Росен Плевнелиев , Мтел , Танасис Кацирубас

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени