Мониторът Philips Gioco Ambiglow с iF награда 2013 за дизайн

Категория: Монитори и цифрова тв
Силвия Хаджикръстева
вторник, 15 Януари 2013 10:43ч

Мониторът Philips Gioco Ambiglow с iF награда 2013 за дизайн
Новият монитор Philips Gioco Ambiglow е спечелил престижната iF награда за дизайн за 2013 година, съобщава MMD технологична компания, притежаваща лиценза за монитори с марката Philips. Признат по цял цвят, печатът за качество iF се присъжда всяка година като признание за върхово постижение в продуктовия дизайн и се спонсорира от International Forum Design GmbH, базирана в Хановер, Германия. Победителят – дисплеят Gioco с технология Philips Ambiglow – създаден, за да предложи наистина поглъщащо 3D гейминг преживяване – беше пуснат на пазара само преди няколко месеца.

“Разбира се, ние сме възхитени от спечелването на наградата за дизайн iF 2013, присъдена на Philips Gioco Ambiglow,” каза Томас Шаде, вицепрезидент за Европа в MMD. “Тя потвърждава целенасочените усилия на MMD да предлага отличителен дизайн, комбиниран с отлично качество на изображенията и разделителна способност, които съвременните потребители изискват. Наградата е значителна подкрепа за монитора Philips Ambiglow толкова скоро след пускането му на пазара и показва, че притежаваме правилният фокус.”

27-инчовият Gioco идва с минималистичен, но стилен дизайн, който е деликатно прикрит за постигане на по-задълбочено впечатление. С последната дисплейна технология, Gioco е с намалена дебелина на външната рамка за минимално разсейване и максимална видима площ. Уникалният шлифован като диамант гръб и специалната стойка, комбинирана с тъмен премиум бронз или искрящ завършек в цвят черна череша, излъчват елегантност.

Наред с дизайна, който прави Gioco толкова специален, внимание заслужава технологията Philips Ambiglow, която осигурява по-поглъщащо 3D зрително преживяване. Тя работи като излъчва ореол от светлина върху стената отзад, подхождащ на изображението на екрана. Това визуално увеличава размера на образа, осигурява по-интензивно зрително преживяване и съживява 3D филмите и игрите. Технологията спомага за намаляване на умората на очите и на страничните отражения, и отблясъци от светлинни източници в помещението, без да нарушава правилното възприемане на цветовете.

iF наградите ще бъдат представени по време на Design Awards Night на 22 февруари в BMW World в Мюнхен.

Етикети: Philips , монитор , Gioco Ambiglow , iF награда

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени