Монитор Philips с Adobe RGB пресъздава прецизно над 1 млрд. цвята

Категория: Хардуер , Монитори и цифрова тв
Saga Technology
понеделник, 19 Януари 2015 9:32ч

Монитор Philips с Adobe RGB пресъздава прецизно над 1 млрд. цвята
Лицензният партньор на Philips MMD обяви нов 27-инчов IPS-AHVA дисплей с фабрично калибрирана цветова поддръжка в цветовото пространство Adobe RGB. Предварително калибриран за точно пресъздаване на цветовете, моделът 272P4APJKHB поддържа 99% от Adobe RGB и 100% от sRGB цветовите пространства като елиминира процеса на напасване на цветовете между няколко устройства. Нещо повече, с настройка по шест оси PerfectKolor позволява цветовете на дисплея да бъдат фино настроени към прецизните изисквания на професионалистите.

Чрез използване на 10 бита за описание на всеки цвят, новият 27-инчов дисплей може да пресъздава повече от един милиард цвята едновременно – разлика, която е недоловима за човешкото око. Получените в резултат изображения са гладки и естествени – без градации или цветни ивици.

Флуктуациите в яркостта и цвета в различни области на екрана са добре познат феномен. С помощта на SmartUniformity дисплеят се настройва автоматично, за да компенсира тези разлики и да осигури осреднена еднаквост на осветеността от над 95% - фактор от ключово значение в области като фотография и работа с научни изображения.

Благодарение на начина, по който яркостта се контролира при екраните с LED подсветка, потребителите понякога наблюдават трептене. Рискът от зрителна умора е крайно нежелателен при работа с изображения с много детайли. Технологията на Philips Flicker-Free е иновативно решение за регулиране на яркостта и намаляване на трептенето за по-комфортно зрително изживяване.

В допълнение на цветовите възможности на новия IPS-AHVA дисплей се явява неговият дизайн, който е съобразен с предизвикателствата на ежедневната работа в офиса – той включва уебкамера и говорители. Кристално чистата картина с Quad HD резолюция (2560x1440 или 2560x1080 пиксела) се вижда чисто от почти всякаква перспектива, благодарение на изключително широките зрителни ъгли. Стойката SmartErgoBase осигурява гъвкави възможности за накланяне и завъртане. Функцията MultiView позволява на дисплея да се свързва към няколко източника едновременно, което дава възможност на потребителите например да гледат своите записки на една част от екрана и да гледат видео стрийминг от камера в друга.

Новият дисплей Philips ще бъде наличен през януари 2015 г. на препоръчителна крайна цена от 1399,00 лв. с ДДС.

Етикети: Philips , монитор , Adobe RGB , IPS-монитор , професионален монитор , sRGB , Quad HD , калибриран монитор

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени