Модерна лаборатория за обучение предоставя Johnson Controls на Русенския университет

Категория: Обучение , Събития
Наско Атанасов
четвъртък, 8 Декември 2011 12:00ч

Модерна лаборатория за обучение предоставя Johnson Controls на Русенския университет
Развойният център в София на Johnson Controls, глобален лидер в производството на автомобилни интериори и електроника, предостави на Русенския университет нова специализирана лаборатория за обучение на високо квалифицирани инженери, специалисти по автомобилна електроника. Отварянето на новото съоръжение е част от програмата на Johnson Controls за сътрудничество с университетите в България.

„Нашата компания вече няколко години подкрепя студентите в България с допълнително специализирано обучение в областта на разработките на софтуер за автомобили. За нас е изключително ценно да виждаме много от тези талантливи и добре подготвени млади инженери и специалисти да се присъединяват към нашия екип в София след завършване на висшето им образование”, заяви Роман Василев, директор развоен център София в Johnson Controls Automotive Experience.

Johnson Controls има разработена и вече действаща програма за взаимодействие и подпомагане на университети в България, която включва сътрудничество с четири технически и един бизнес профилиран университет – Технически университет София, Технически университет Пловдив, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Технически университет Варна и Американски университет в България.

Новата лаборатория в Русенския университет притежава цялото необходимо оборудване за предстоящите обучения на студенти от техническите специалности в университета с профил embedded софтуер програмиране в две фази. Първата фаза включва допълнително обучение по C / C++ езици за програмиране, архитектура на процесори и микро контролери и системи за контрол в реално време. Втората фаза ще включва обучение по свързаност на различни устройства в автомобила (CAN стандарти, мрежово моделиране и анализ).

Освен това, техническият център на Johnson Controls в София ще си сътрудничи с Русенския университет за разработки в сферата на автомобилната електроника. Компанията ще предостави необходимата материална база на университетските екипи с интерес и профил в областта на решенията за автомобили. Развойният център в София ще осигури демонстрационни инструментални табла и дисплеи със специализиран софтуер за приложение в лабораторните тестове.

Представители на техническия център на Johnson Controls в България ще участват активно във всички дейности, извършвани в лабораторията, като е предвидено те да работят в тясно сътрудничество с преподаватели от университета.

Етикети: Johnson Controls , лаборатория , специализирано обучение

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени