Мобилният браузър Spartan ще прилича външно на Internet Explorer

Категория: Софтуер , Операционни Системи
Светлин Светлинов
вторник, 24 Март 2015 11:53ч

Мобилният браузър Spartan ще прилича външно на Internet Explorer
На поредното изложение WinHEC, Microsoft за пореден път демонстрира браузъра Spartan, разработен за операционната система Windows 10. Компанията не показа нищо особено ново – ясно е, че новият браузър ще дебютира с новата платформа и ще е алтернатива на остарелия Internet Explorer. Последният ще продължи да изпълнява функциите си като система за оперативна съвместимост във версиите на Windows в бизнеса, макар че по-точни данни за бъдещето на легендарния браузъра все още няма.

Също така е ясно, че собствениците на компютри с Windows 7, 8 и 8.1 не разполагат с възможност да изпробват Spartan без ъпгрейд до Windows 10. В допълнение на WinHEC бе забелязана една любопитна подробност – в мобилната версия адресната лента на браузъра е преместен в долната част (както се вижда на снимката), което позволява на собственика на смартфона да я достигне с палеца и реално да контролира браузъра с една ръка.

Ако PC версията и версията за таблети изглежда повече или по-малко стандартна, то новият интерфейс на Spartan за смартфони се отличава значително. Нещо повече - в новата си форма той отново напомня за Internet Explorer от Windows Phone 8.1 с малки промени. Най-вероятно редизайнът е направен само за удобство на потребителите, но да не забравяме, че това е просто една ранна версия на браузъра и през следващите няколко месеца Microsoft може да промени концепцията и дизайна на Spartan не веднъж. Възможно е в окончателния вариант той дори да не се различава от IE.

Етикети: Microsoft , операционна система , мобилна операционна система , Windows 10 , Spartan

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени