Мобилен гейминг с концептуалния модел на Razer

Категория: Игри , Събития , Електроника
Saga Technology
петък, 7 Януари 2011 16:52ч

Мобилен гейминг с концептуалния модел на Razer
Компанията Razer - производител на геймърски продукти, представи на изложението за потребителска електроника CES концептуален дизайн за мобилен гейминг. Моделът на фирмата, нарекла себе си „бръснач“, носи името Switchblade и е с процесор Intel Atom. Целта му е да предостави възможност за компютърни игри в преносима форма. За постигането й традиционните мишка и клавиатура са заменени с високочувствителна мултитъч динамична клавиатура, която променя конфигурацията на бутоните в зависимост от съдържанието и предпочитанията на потребителя.

Razer Switchblade е снабден със седеминчов екран, който е достатъчно голям за използване при различни компютърни игри. Софтуерът на устройството поддържа персонални профили за различни игри, както и предварително разработени конфигурации за някои от водещите геймърски заглавия. Switchblade поддържа WiFi и 3G свързаност и работи под Windows 7. Благодарение на компактния си размер (172 mm x 115 mm x 25 mm) той може да се използва навсякъде и по всяко време.

„Основният проблем при игрите на мобилни компютри се състои в това, че до този момент никой не е успял да използва познатия на геймърите интерфейс мишка/клавиатура в преносимо устройство - казва Мин-Лян Тан, изпълнителен и творчески директор на Razer. - Като комбинирахме адаптивен контрол и мултитъч дисплей, създадохме динамична клавиатура, чувствителна на допир, поставихме я в преносим компютър и същевременно запазихме достатъчно голям размер на екрана.” От фирмата смятат, че новият им дизайн ще промени бъдещето на компютърните игри.


Етикети: Razer , потребителска електроника , CES 2011 , Мобилен гейминг , геймърски продукти

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени