Microsoft тества интерактивни живи плочки

Категория: Софтуер , Системен софтуер , Операционни Системи
Благой Благоев
вторник, 15 Април 2014 11:32ч

Microsoft тества интерактивни живи плочки
Според информация от кухнята на Майкрософт там се готви поредна инновация, чиято цел е да направи програмните платформи Windows Phone и Windows още по-удобни и привлекателни. По изтеклите данни група учени в Азия работят над внедряването на интерактивност в така наречените „живи плочки“ (Live Tiles), които са важен компонент на съвременните версии на тези ОС.

Както се вижда на видеоклпа тези експериментални плочки се разширяват при докосване и демонстрират своето съдържание директно на стартовия екран, при това не е е задължително да се пуска приложението. Например, ако така се активира електронната поща, то автоматично ще се покаже в разсширен вид списъкът с писма - доста подобно на начина, по който това става в Android среда.

Освен това е разработена опция, наречена Desktop Interactive Tile, съдържаща списък с програми, открити в десктоп режима, и улесняваща достъпа до тях от Modern UI. Достъпът към тази „плочка“ може да се получи и от страничния панел на десктопа, което дава възможност леко и бързо да се пускат програми или да се прикрепват файлове към електронни писма.

Етикети: Microsoft , Windows , операционна система , Windows Phone

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени