Microsoft преценява възможността да купи Salesforce

Категория: ИТ бизнес
Ваню Кръстев
петък, 8 Май 2015 14:44ч

Изглежда Microsoft Corp. преценява оферта за Salesforce.com Inc. след като друг кандидат-купувач се е обърнал към компанията, предлагаща облачен софтуер. Поне така твърдят хора, претендиращи за осведоменост.

Salesforce, която има пазарна стойност от почти $50 000 000 000, работи с две инвестиционни банки, за да отговори на опитите за инвазия. Опциите са безцеремонно да отблъсне всеки купувач или да разработи план за продажба.
Microsoft не е в преговори със Salesforce и няма предстояща сделка, твърдят запознатите хора. Но все пак гигантът от Редмънд отдавна очаква да се включи в конкуренция за Salesforce, ако компанията е за продажба, казват информираните. Според тях друга компания е в разговори със Salesforce, които са започнали през април и което е предизвикало Microsoft да действа.

За всеки купувач Salesforce би означавала водеща позиция в областта на управлението на взаимоотношенията с клиенти CRM, както и в изчислителните облаци - доставката на бизнес софтуер и услуги чрез интернет.
Microsoft и Salesforce постигнаха споразумение през миналата година да подобрят съвместната работа на софтуера им. Microsoft, която продава собствен CRM, изостава зад Salesforce, но миналата седмица си постави за цел да увеличи годишните приходи от облачния си бизнес до около 20 милиарда щатски долара.
Microsoft и Salesforce засега са отказали коментар.

Според представителка на Oracle от миналата седмица придобиването на Salesforce ще създаде смут в пазара на софтуер. Тя е отказала да коментира дали Oracle се интересува да закупи Salesforce.

Миналата година Salesforce е участвала в преговори за стратегически съюз със SAP SE, твърдят хората, претендиращ за информираност. SAP обяви, че няма намерение на предлага оферта за Salesforce.


Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени