Microsoft подготвя за лятото два достъпни 11,6-инчови лаптопи

Категория: Хардуер , Компютърни системи , Преносими компютри
Благой Благоев
сряда, 1 Април 2015 17:22ч

Microsoft подготвя за лятото два достъпни 11,6-инчови лаптопи
В интернет се появи информация за новата инициатива на Microsoft в борбата с прилива на устройства от клас Google Chromebook. Компанията от Редмънд помага на производителите да намалят крайната цена на дребно на лаптопи и устройства "2-в-1", базирани на Windows 8.1 с Bing. За да поощри търсенето им компанията предоставя за тези продукти безплатен офис пакет.

Появата на пазара на евтини Intel процесори също трябва да допринесе за конкурентоспособността на Windows базираните устройства в битката с компютрите Chromebook. Впрочем последните скоро ще поевтинеят още повече поради прехода към чипа Rockchip. Тези нови устройства с екрани 11,6, 13,3 и 15,6 инча по някои оценки ще струват около $179.

Това лято ще се появят обаче техни конкуренти - два лаптопа с екран 11,6 инча с цена от $149. Развитието на тези модели ще е дело на Elitegroup (ECS) и ще се разпространяват в рамките на програмата Intel Classmate PC. Както може да се предположи, новите компютри ще бъдат базирани на процесори Intel BayTrail-T, а в бъдеще се очаква гамата им да се попълни и с по-големи версии.


Етикети: лаптоп , Майкрософт , Интел , минилаптопи , ултрабук , хромбук

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени