Microsoft парентова Xbox 3D игри

Категория: Хардуер , Игри
Благой Благоев
петък, 14 Септември 2012 9:00ч

Microsoft парентова Xbox 3D игри
Подробности за дисплейна система за впечатляващи видеоигри, която проектира изображението на околната среда в играта в самата стая на играча, са били разкрити в патент в САЩ, принадлежащ на Microsoft.

Производителят на Xbox описва простираща се извън краищата на телевизора графика, за да "се постигне по-реалистично изживаяване". От компанията казват, че не могат да коментират, кога такъв продукт ще бъде пуснат.

Патентът на Microsoft показва, че настоящите системи за конзолни игри са ограничени от зависимостта си от един екран. Според компанията дори когато е фокусиран върху дисплея, потребителят може да възприеме архитектурни и декоративни характеристика на стаята, в която е екрана. Обикновено тези характеристики са извън контекста на показваното изображение, намалявайки потенциала на забавлението.

Фирмата казва, че решението е да се излъчват изображения из цялата стая, така че периферното зрение на геймъра да не е в противоречие с това, което вижда на главния екран. Тя добавя, че иновацията също може да предложи нови изживявания, като позволява на играча да се обърне и да види враг, промъкващ се зад него.

За да стане това възможно предлаганото оборудване ще изисква сензор за сканиране на разположението на стаята. Това ще позволи на конзолата да направи изображенията да отговарят на околната среда. Патентът описва как излъчваната графика може да се промени, за да се вземе предвид цилиндрична лампа, която би я нарушили и да се адаптира към цвета на стените.

Майкрософт добавя, че отделна камера за дълбочина може да се използва, за да се коригира перспективата на показваните изображения в зависимост от положението на главата на потребителя.

Всичко това е може да увеличи натоварването върху процесора на игровата машина и затова в патента компанията е записала, че периферното изображение може да се показва с по-ниска разделителна способност от тази на основното изображение, без да намалява потребителското изживяване.

Sony изглежда преследва по-различна стратегия. Видео от фирмата загатва за нови слушалки за разширената реалност. Очаква се и двете фирми да обявят подробности за следващото поколение конзоли през 2013 г. Техният съперник, Nintendo предостави вече повече подробности около пускането на Wii U игровата машина

Етикети: Microsoft , 3D , Майкрософт , геймърска система , геймърска периферия , гейминг периферия , XBOX , гейминг

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени