Microsoft Office и Skype отиват в полето на „врага“

Категория: Софтуер , Приложен софтуер , Операционни Системи , Мобилни технологии , Смартфон
Благой Благоев
четвъртък, 26 Март 2015 11:44ч

Microsoft Office и Skype отиват в полето на „врага“
Най-големият производител на операционни системи продължава с бързи стъпки към пускане на продукти за конкурентни ОС. След iOS сега Microsoft се е заела с Android. Изпълнителният директор на компанията Сатя Надела смята, че популярните й софтуерни продукти трябва да работят на възможно най-много платформи.

Така Microsoft Office и Skype ще са предварително инсталирани на много устройства с Android от различни производители, с които софтуерният гигант влезе в партньорски отношения.

Например Microsoft и Samsung разширяват вече сключените си споразумения и флагманите Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge скоро ще се доставят с вградените Microsoft приложения OneNote, Skype и OneDrive, a в бъдещите таблети на корейската фирма освен тях ще се появят и MS Word, Excel и PowerPoint. Все познати имена. Споразумението предвижда възможност потребителите да премахват тези приложения от устройствата си, както и повторно да ги зареждат онлайн.

Сред другите по-големи партньорства се откроява Dell, но гигантът от Редмънт вече има и договори с локални производители в различни страни, сред които Канада, Германия, Португалия, Италия, Русия и дори в Турция. Тези производители на хардуер ще предложат по-късно през годината Android устройствата си с Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive и Skype.

Вероятно Майкрософт няма да се наложи с операционната си система и мобилните си телефони на мобилния пазар, но може пък да се превърне в най-големият доставчик на мобилни приложения.

Етикети: операционни системи , мобилни приложения , Android , Майкрософт , microsoft office , Scype

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени