Microsoft Build 2013: Windows 8.1, оптимизация на MS Office, приложения за Facebook и Flipboard...

Категория: Събития
Благой Благоев
четвъртък, 27 Юни 2013 11:13ч

Microsoft Build 2013: Windows 8.1, оптимизация на MS Office, приложения за Facebook и Flipboard...
Вчера бе открита конференцията Microsoft Build 2013. Още първия ден шефът на компанията Стив Балмър и неговите колеги анонсираха интересни новини. На първо място е новата версия на Windows 8, а също приложения за Facebook и Flipboard, оптимизацията на MS Office за сензорни дисплеи и др.

Дошло е време Microsoft да направи дългоочаквани презентации, които компанията бързо ще обяви, е заявил Балмър. На пазара ще се появи Windows 8.1 половин година след излизането на Windows 8. Платформата привлича все нови и нови разработчици, подчерта Балмър. Ще бъдат анонсирани и приложения за Facebook, Flipboard и NFL. През юни количеството на програми в Windows Store ще надмине 100 000 броя.

Windows вече може да се изтегля директно на десктопа, а в операционните системи на Microsoft се връща бутона Start. Разработени са и няколко монитора и екрани с висока резолюция. Във виртуалните клавиатури са се появили жестови команди. Промени има и в пощата – писмата могат да се филтрират по категории и да се отделят посланията на някой нежелан изпращач.

Windows 8.1 работи по алгоритъм Bing и може да се намерят веднага файлове, програми, писма, контакти и всякаква информация. Skype работи директно от екрана и за да се отговори на повикване, не е нужно да се отваря основния интерфейс на операционната система. На презентацията са показани и поробения в стрийминга.

Компанията анонсира и сензорния Office, а като пример е използван PowerPoint за Windows RT. Приложенията в Windows 8.1 се обновяват автоматично. Вече е станала достъпна и предварителната версия на Visual Studio. То показва колко дълго може да работи дадено приложение на едно или друго устройство.

Internet Explorer 11, както и други приложения на основно равнище поддържат WebGL и MPEG Dash – стрийминг технология за висококачествено медийно съдържание.

По време на конференцията сътрудниците са показали и няколко важни Windows устройства - Samsung Ativ Book 9 Plus, Lenovo Helix, Acer Aspire P3, Surface Pro.

Етикети: Microsoft , Microsoft Build 2013 , Windows 8.1, , MS Office

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени