Microsoft анонсира бета версия на Windows 8.1

Категория: Операционни Системи , Windows
Силвия Хаджикръстева
петък, 28 Юни 2013 10:37ч

Microsoft анонсира бета версия на Windows 8.1
Microsoft анонсира модифицирана версия на своята операционна система Windows 8.1, в която е върнат бутона Start. Вече има възможност тя да се качи директно на десктопа, бе да са необходими досегашните по-сложни действия. Освен това са станали достъпни и редица функции за персонализация. Microsoft представя бета версията осем месеца след началото на продажбите на Windows 8, която трябваше да завоюва пазара на сензорните устройства. Само за половин година компанията е продала повече от 100 милиона лиценза на Windows 8.

Отсъствието на бутона Start бе отчетено като един от най-често изтъкваните недостатъци на Windows 8. Затова в Windows 8.1 той отново се появява, когато потребителят премества мишката в долния ляв ъгъл на екрана, а и постоянно се вижда на десктопа. Екранът пък може да се превърне в електронна фоторамка, на която да се показват снимки от паметта на устройството и от хранилището SkyDrive.

Microsoft е направил по-интуитивен дизайн на приложението Xbox Music, като е подобрено търсенето и резултатите се получават от различни източници – уеб, програми, файлове, SkyDrive. В Windows 8.1 може да се разделя екрана за работа с две приложения едновременно.

Потребителите вече могат да изтеглят предварителната версия на Windows 8.1, за което е нужно чрез Windows 8 да се свали програмата от Windows Store и да се инсталира. Компанията предупреди потребителите на Windows RT, че няма да могат да възстановят старата система, когато инсталират версия 8.1, но по-късно ще могат да преминат към окончателната версия. Финалната версия на Windows 8.1 ще бъде пусната до края на годината.

Етикети: Microsoft , Windows 8.1, , Start буон

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени