MasterCard е за прекратяване на употребата на паролите при онлайн плащанията

Категория: Бизнес Приложения , Информационна Сигурност
Saga Technology
петък, 21 Ноември 2014 14:49ч

MasterCard е за прекратяване на употребата на паролите при онлайн плащанията
MasterCard представи визията си за онлайн плащания отвъд паролите, които ще улеснят живота на картодържателите, увеличавайки сигурността.

Компанията е водеща в създаването на нов стандарт за идентификация, който когато се внедри, ще бъде най-големият цялостен ъпгрейд в сигурността на онлайн плащанията. Обновяването ще е от полза за потребители, банки и търговци с невидимата си идентификация и много по-малкото заявки за изпозлване на пароли.

До 2018 г. се очаква плащанията през мобилни устройства да представляват 30% от всички онлайн продажби в търговската мрежа [1} и по тази причина новият стандарт ще придвижи инфраструктурата по сигурността отвъд PC ерата, в подкрепа на новите технологии и променяйки нуждите на потребителите.

Подходът на MasterCard е да използва обогатени данни за картодържателите, които ще повлияят върху по-рядкото прекъсване за въвеждането на пароли в точките на продажби. В случай на необходимост от удостоверяване на самоличност, картодържателите ще могат да се идентифицират като въведат еднократни пароли или биометрични данни от пръстови отпечатъци вместо да запаметяват статични пароли.

Аджей Бхала, президент на „Enterprise Security Solutions“ в MasterCard сподели: “Всички ние искаме, когато плащаме, това да се случва и лесно, и сигурно, а не само едното или другото. Искаме да идентифираме хората по това кои са, а не какво помнят. Трябва да запаметяваме твърде много пароли и това създава допълнителни неудобства за потребителите и бизнеса.“

Новият протокол, който се създава съвместно с Visa, може да бъде внедрен през 2015 г. и постепенно да замести настоящия 3D Secure протокол. Другите стъпки, които MasterCard предприема за освобождаване на средата от пароли включват:
• Развиване на MasterCard SecureCode програмата в подкрепа на новия стандарт, която предоставя по-лесен, по-плавен и безопасен опит при плащанията за картодържателите;
• Пилотни бизнес тестове на приложения за лицево и гласово разпознаване при идентификация на картодържателите;
• Провеждане на опити с гривни, които да идентифицират картодържателите чрез техния уникален кардио ритъм.

Етикети: електронно банкиране , онлайн , Mastercard , е-плащане , онлайн банкиране , банкомат , банкови карти , парола за достъп

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени