Майкрософт с нова облачна услуга: Power BI за Office 365

Категория: Бизнес Приложения , Бизнес интелигентност , Облак
Saga Technology
сряда, 12 Февруари 2014 10:06ч

Майкрософт с нова облачна услуга: Power BI за Office 365
В началото на февруари 2014 г. представихме и нова облачна услуга за бизнес анализи Power BI за Office 365, която предлага ефективен начин за работа с данни с инструментите, които бизнеса използва всеки ден, като Excel.

Power BI за Office 365 обединява силните страни на Microsoft в сферата на облака, производителността и бизнес анализите, за да се даде възможност на компаниите лесно да анализират и визуализират данни, както и да споделят и да си сътрудничат от всяка точка с Office 365.

С Office 365 потребителите имат достъп до облачни възможности за споделяне на визуализациите и отчетите с колеги в реално време и на мобилни устройства, за взаимодействие с данните по нови начини за по-бързи анализи, както и за по-ефективно управление на работния процес. Тези ключови облачни способности включват:
• Data Management Gateway, който позволява на ИТ специалистите да изграждат връзки към локални източници на данни и актуализации на графика. Така са винаги налични най-актуални отчети независимо от устройството.
• BI Sites – специализирани работни области, оптимизирани за BI (Business Intelligence) проекти, които позволяват на бизнес потребителите бързо да намират и споделят данни и отчети с колегите си.
• Достъп в реално време до BI Sites и данни, без значение къде се намира даден потребител, посредством мобилни устройства.
• Заявка на естествен език, наречена Q&A, която позволява на потребителите да задават въпроси за данните си и да получават незабавни отговори под формата на интерактивна таблица, диаграма или графика.

Power BI за Office 365 предлага лесен преход към самостоятелен BI (Business Intelligence) за организации, които използват Office 365. Някои международни компании, които изпозлват предимствата на услугата са Revlon, MediaCom, Carnegie Mellon University и Trek.

Етикети: бизнес интелигентност , Майкрософт , BI , Office 365 , Power BI за Office 365

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени