Майкрософт обяви нови инструменти за разработчици на Windows, Android, iOS, Mac и Linux

Категория: Софтуер , Приложен софтуер , Операционни Системи , Application development
Saga Technology
вторник, 5 Май 2015 14:53ч

Майкрософт обяви нови инструменти за разработчици на Windows, Android, iOS, Mac и Linux
Microsoft обяви нови функции на Windows 10 и представи набори за софтуерна разработка (SDK), за да помогне на разработчиците да пригодят кода си за Web, .NET, Win32, Android и iOS към Windows 10. Така им дава възможност да достигнат до милиарди нови клиенти.

На годишната конференция за разработчици на компанията Build, Microsoft обяви и нови услуги за данни на Microsoft Azure за интелигентни приложения, инструменти и среди за Visual Studio и .NET за Windows, Mac и Linux, както и приложни програмни интерфейси (API), които позволяват на разработчиците да създават богати приложения с Office 365.

Microsoft демонстрира няколко нови функции в Windows 10 – от нови възможности за мащабиране на приложения на всякакви устройства до нови начини за създаване на код от разработчиците за Windows 10. Възползвайки се от възможността, компанията обяви своята амбиция да достигне 1 милиард активни устройства с Windows 10 до 2018 г.

Компанията разкри и начините, по които разработчиците могат да създадат едно-единствено приложение за всички устройства с Windows 10, което автоматично се адаптира към различни размери на екрана. С Universal Windows Platform разработчиците могат да пригодят приложенията си към уникалните възможности на всяко устройство, да интегрират Cortana и Xbox Live, да предлагат надеждни услуги за електронна търговия, да създават холограми, както и да публикуват своите приложения в Windows Store. Като част от Universal Windows Platform компанията сподели как приложенията могат да се мащабират чрез Continuum за телефони, давайки възможност на потребителите да използват своите телефони като персонални компютри за работа или развлечение1.

Windows Store ще предложи единен интерфейс за потребители на Windows 10 на всякакви устройства и ще направи намирането на подходящо съдържание по-лесно отвсякога, в т.ч. приложения, игри, музика, видеоклипове и друго съдържание2. При паричните преводи ще са налице редица популярни възможности за плащане, вкл. най-голямата платформа за таксуване от операторите от всяка екосистема, обхващаща 90 мобилни оператори. USA Today, WeChat, Disney и Netflix Inc. са само някои от партньорите, споменати в обръщението на компанията, които вече създават приложения за Windows Store.

Microsoft приветства всички разработчици на Universal Windows Platform като обяви четири нови набора за софтуерна разработка, които ще им позволяват лесно да пригодят своя код за Web, .NET, Win32, iOS и Android към Windows Store с минимални корекции. Това ще позволи на разработчиците да започнат със съществуваща база от кодове като Android или iOS, да интегрират приложенията си с възможностите на Universal Windows Platform и да ги разпространят през Windows Store.

Бяха представени и нови функции на Microsoft Edge – новият браузър за Windows 10, който предлага на разработчиците по-добра откриваемост на техните приложения и бъдещи възможности за разширяване с JavaScript и HTML.

Като постави акцент върху Windows 10 Microsoft сподели напредъка, постигнат за по-малко от 100 дни след представянето на Microsoft HoloLens – първият в света самостоятелен холографски компютър с Windows 10 – и демонстрира как клиенти като Trimble, Case Western Reserve University и Cleveland Clinic използват тази иновативна нова технология.

Етикети: Microsoft , .NET , Android , Mac , SDK , iOS , Software Development Kit - SDK , Платформа за разработчици , софтуерни разработчици , Windows Store , Windows 10

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени