Logitech препоръчва уеб камери срещу разочарования от запознанства в интернет

Категория: Цифрови камери , Интернет , Любопитно
Наско Атанасов
четвъртък, 12 Февруари 2009 11:33ч

Проучване на Logitech показва, че 58% от милионите европейци, които са си уреждали срещи по интернет, са били излъгани в някой етап от запознанството. Италианците водят класацията – при тях цели 72% от запитаните са били излъгани. 58% от германците, 56% от французите и 55% от англичаните са признали, че са били излъгани. Холандците демонстрират най-голяма откровеност – при тях само 48% от хората са били излъгани от потенциалния партньор, който се е представил като по-различен, отколкото е в действителност. Проучването установи, че най-често срещаните лъжи при виртуалните запознанства в Европа са свързани с външния вид и привлекателността, последвани от теглото. Добра новина за плешивите мъже: липсата на достатъчно коса рядко е била повод за оплакване при първа среща.

За тези, които търсят любовта в интернет, външният вид е ключов фактор при взимане на решение дали да отидат на среща или не. Освен това, снимките във виртуалните профили често са обработени и доста подвеждащи и човекът въобще не си прилича или направо няма нищо общо, затова не е чудно колко често хората се разочароват, когато срещнат на живо съответния потенциален партньор.

Звучи почти трагично, но има решение. Водещият производител на уеб камери Logitech проведе проучване, за да установи каква е разликата, ако при виртуалното запознанство хората са ползвали уеб камери. По-голямата част от запитаните европейци (54%) са се съгласили, че ако видиш човека, преди за излезеш на среща с него и не ти хареса, можеш да кажеш не и така да си спестиш загубата на време и взаимното разочарование. 45% от англичаните и германците са споделили, че това би ги накарало да преодолеят мързела си и да се съгласят да отидат на среща. Един от трима французи и италианци също са съгласни с това твърдение. 42% от германците и един от трима холандци и италианци са казали, че това би им помогнало да преценят предварително външния вид на човека отсреща и да отидат на среща независимо от това как изглежда той. Излъчването на потенциалния нов партньор е от особена важност за французите и англичаните. Над 22% от германците са потвърдили, че ако харесат предварително човека отсреща, когато отидат да се видят на живо с него дори биха били готови да имат интимни отношения с него.

 "Дребните лъжи, които хората си позволяват при виртуалните запознанства, могат да се превърнат в огромни разочарования, когато те се срещнат на живо лице в лице. Ако те могат предварително да се запознаят и да проведат видео разговори, могат да изберат потенциалния си партньор, без да си губят времето и парите да организират романтична първа среща. Влезте онлайн и провеждайте колкото видео разговори искате, за да избегнете потенциални разочарования, особено на предстоящия празник на влюбените Свети Валентин!", препоръчва Фредерик Бутен, продуктов мениджър интернет комуникации за Европа в Logitech.

Последните модели уеб камери от Logitech QuickCam Pro 9000 и Logitech QuickCam Pro for Notebooks, както и Logitech QuickCam Vision Pro за Mac са налични на европейския пазар на препоръчителна цена за България от около 196 лева в зависимост от модела. И трите модела уеб камери са с високо качествен обектив Карл Цайс и авто-фокус технология.

Logitech QuickCam Pro9000

 

Logitech QuickCam Pro for Notebooks


Етикети: Интернет , Microsoft , HP , LAN , Logitech , .NET , МОН , НАП , IP , технология , HTML , ATI , уеб , BI , MAN , RIA , XML , снимки , SAN , онлайн , grid , България , ИТ , C , Internet , MES , видео , EDS , IT , уеб камера , Word , HR , IAB , INK , класация , проучване , Норма , AST , БИ , СКАТ , EDI

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени