LiquidVR - технологична платформа на AMD за поглъщащи изживявания във виртуалната

Категория: Игри , Технологии
Saga Technology
петък, 6 Март 2015 15:10ч

LiquidVR - технологична платформа на AMD за поглъщащи изживявания във виртуалната
По време на конференция за разработчици на игри в Сан Франсиско AMD обяви инициативата си за възможно най-добри изживявания във виртуалната реалност (VR) за разработчици и потребители с помощта на нови технологии и партньорства. Първият резултат от това начинание е LiquidVR - набор от иновационни технологии с фокус върху разработката на най-високо ниво на VR съдържание за хардуера на AMD, за подобрени удобства във VR приложенията с повишаване на производителността и plug-and-play съвместимост с VR шлемовете. Очакваният LiquidVR софтуерен комплект за разработчици (SDK) ще предложи технологии за справяне с препятствията в създаването на съдържание, в съвместимостта и удобството, които ще изведат индустрията на едно ново стъпало в близко до реалността присъствие във всички VR игри, приложения и изживявания.

При виртуалната реалност концепцията за присъствие се описва като усещането да присъстваш физически в един симулиран, не-физически свят по начин, който напълно поглъща потребителя. Ключово препятствие за постигането на присъствие е закъснението „движение-към-фотон“, или времето между миговете, когато потребителят задвижва главата си и когато вижда обновено изображение отразяващо новата му позиция. Минимизирането на латентността „движение-към-фотон“ е критично важно за усещането за присъствие и удобство, два основни елемента за постигане на висока степен на VR.

Намаляването на латентността включва целия процес на обработка - от графичния процесор през приложението до технологията за дисплей в шлема. Софтуерните и хардуерните подсистеми на графиката на AMD са основна част в уравнението за подобряване на латентността, и с LiquidVR AMD помага на разработчици и създатели на съдържание да преодолеят предизвикателството за постигане на гладко, плавно като течност движение и реакция на системите за близко до живота присъствие във VR среди, базирани на AMD хардуер.

Етикети: AMD , компютърни игри , геймъри , видео игри , гейминг периферия , гейминг , Видеоигри , гейминг хедсетове , виртуална реалност , LiquidVR

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени