LG ще помага на дебютиращия във Формула 1 Lotus Racing Team

Категория: Технологии , Автомобили , Електроника
Наско Атанасов
сряда, 5 Май 2010 11:45ч

LG Electronics ще осигурява оборудване и техническа помощ на дебютиращия във Формула 1 Lotus Racing Team. Корейската компания ще предостави технологични решения, които ще се използват както в бокса по време на състезанията, така и в централата на тима. От Lotus са убедени, че това ще подобри още повече представянето на Хейки Ковалайнен и Ярно Трули, които към момента са лицата на най-успешният дебютиращ отбор за 2010 година. В три от четирите старта за сезона екипът постигна най-добро класиране сред трите нови тима в надпреварата, а с новите технологичните оптимизации на LG болидите на Lotus получават реални шансове за предните места на стартовата решетка.

„Партньорският договор с Lotus е естествено продължение на участието ни във Формула 1.”, обясни Димитрина Аладжова, Асистент-мениджър „Корпоративен маркетинг” в LG Electronics за България. „Като технологичен партньор на състезанието се радваме да задълбочим отношенията си със състезателните отбори. Доволни сме, че нашите технологични решения са внедрени в екип, който толкова бързо се наложи като водещ сред дебютантите.”

Подписването на партньорското споразумение задълбочава обвързаността на корейската компания с Формула 1 и засилва ролята на LG като световен технологичен партньор на най-мащабната автомобилна надпревара в света.

LG е технологичен партньор на Формула 1 от началото на 2009 г. и осигурява оборудване за технологичния център, в който се изчисляват резултатите по време на състезанията. Корейската компания се старае да разшири диапазона на своето участие в състезанието, като се обвързва и с други организации и тимове. Преди малко повече от месец LG подписа договор за техническо обезпечаване на водещия производител на автомобилни двигатели Cosworth, като с това вече присъства в боксовете на Williams, Hispania Racing и Virgin Racing.
Етикети: LG , Формула 1 , LG Electronics , Lotus Racing Team

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени