LG GU230 - телефон с улеснено меню и големи бутони за хората в зряла възраст

Категория: Телекомуникации , Технологии , Мобилни технологии , Електроника
Благой Благоев
понеделник, 19 Април 2010 17:05ч

LG GU230 - телефон с улеснено меню и големи бутони за хората в зряла възраст
Улеснено меню и големи бутони са част от характеристиките, които голяма група потребители на по-зряла възраст у нас търсят специално при избора си на телефон. В отговор на техните предпочитания и нужди LG Electronics пуска на българския пазар LG GU230. Моделът е разработен специално за хора, които държат на лесна навигация и бърз достъп до няколко ключови функции, като телефонен указател и прочитане или изпращане на SMS. В допълнение, той разполага с удобни бутони и използва големи шрифтове, които се четат лесно.

„Анализът на българския пазар показва, че наред с растящия интерес към смартфони и по-сложни устройства, съществува една голяма група практични потребители, обикновено в по-зряла възраст, които просто искат да оперират бързо и лесно с телефона си. Техните нужди не трябва да бъдат забравяни или подценявани.”, обясни Димитър Вълев, Мениджър Маркетинг и продажби „Мобилни комуникации” в LG Electronics за България.

На тази група потребители LG GU230 предлага опростена навигация, като на основния екран са изведени девет икони за директен достъп до базовите функции. По този начин се избягва сложното преминаване от меню в меню и лутане за намиране на необходимото приложение. Това че телефонът е създаден за лесна употреба, си личи още от пръв поглед и от дизайна на удобната слайд-клавиатурата. Бутоните са лесни за натискане и с ясно маркирани цифри и символи. Шрифтовете и иконите са достатъчно големи, а за по-добра видимост потребителят може да избере и между три цветови варианта на менюто – черен, син и бял. По този начин окото се адаптира максимално добре в различни условия на ползване.

LG GU230 разполага с Bluetooth и EDGE свързаност, бърз USB 2.0 порт и Flight Mode. Моделът предлага основни мултимедийни функции като камера, FM радио и музикален плейър, като слотът за microSD карта до 2GB позволява да съхраните сериозно количество снимки и музикални файлове. Съобразено с профила на потребителите LG GU230 ще се предлага на достъпната цена от 9,90 лв. с абонаментните планове на Vivacom.
Етикети: телефон , LG Electronics , LG GU230

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени